Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle Maden İlçesi’nde düzenlenen programda İslam dünyası için değer verilen aylar arasında yer alan Muharrem ayı anlatıldı.

Programa Maden İlçe Kaymakamı Ömer Büyükergene, Maden Belediye Başkanı Musa Orhan, Kamu Kurum Temsilcileri, STK Temsilcileri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

“Camilerimiz Sahipsiz Kalmasın”

Camiler haftasıyla ilgili de konuşan Büyükergene, “Biz İslam Ümmeti adına gayet iyi camiler yapıyoruz. Her gün bununla ilgili onlarca dernek kuruluyor ama dönüp baktığımızda camilerimizi gezdiğimde maalesef çocuklarımızı orada görmüyorum. Allah katında cami yapmanın ecri tabi ki fazla amma velakin o ecrin daha iyi olması için o camilere en başta kendimizin ve çocuklarımızın gitmesi icap ediyor. Ben buradan ailelerimize seslenmek istiyorum. Bu konuya Allah rızası için dikkat çekelim, çocuklarımızı namaza teşvik edelim. Camilerimiz sahipsiz kalmasın. En başta kendimiz olmak üzere çocuklarımızı camiye gönderelim” dedi.

“Hiçbir Caminin Kapısı Kilitli Kalmamalıdır”

Din görevlisi ve imamlara seslenen Büyükergene, “Camiler sadece bizlerin beş vakit ibadet edip, dua ettiği yerler olmamalıdır. Camilerimizin kapılarını hem velilerimize hem öğrencilerimize hem de bütün vatandaşlarımıza açmalıyız. Hiçbir caminin kapısı kilitli kalmamalıdır. Camiler toplum açısından eğitim kurumları kadar önemli yerlerdir. Bizler buralara sahip çıkmazsak ve çocuklarımızı teşvik etmezsek. 15 Temmuzda da gördüğümüz gibi bazı kötü niyetli terör örgütlerinin bu çocuklara sahip çıktığını, bizlerin onların üzerinde durması gerekirken yapmadıklarımızı onların yaptıklarını görüyoruz. Çocuklar FETÖ, DAEŞ veya PKK gibi çeşitli terör örgütlerine eğilim gösteriyorlar. Bunun tek sorumlusu çocukların öğretmenleri değil. Velilerimizin sadece cami anlamında değil okul ve eğitim kurumları anlamında da ilgili olması lazım. Geçenlerde öğretmen arkadaşlarımızla toplantı yaptığımızda, öğrenci velilerinin toplantılara katılım göstermediğini ifade ettiler. Eğitim sadece okulda verilmez. Bazı velilerimiz düşünüyorlar ki okul açıkken öğretmenleri baksın camilerde hocalar baksın. Öncelikle kendimizin bu konuya eğilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.