Maden’de Referandum Yapılacak

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretini değerlendirdi. Maden İlçesi’nin sorunlarını uzun uzadıya görüştüklerini söyleyen Milletvekili Bulut, “Maden’de vatandaşımıza mini bir referandum yapılacak” dedi.

Maden’de Referandum Yapılacak

AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal Fırat Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretini değerlendirdi.

Milletvekili Bulut, Maden İlçesi’nin sorunlarını Bakan Kurum ile uzun uzadıya görüştüklerini söyleyerek Maden İlçesi’nde referandum olacağını açıkladı.

BULUT: MADEN’DE VATANDAŞIMIZA MİNİ BİR REFERANDUM YAPILACAK

Milletvekili Metin Bulut, “En çok merak edilen konulardan bir tanesi Maden konusuydu. Maden, bir heyelan tehlikesi geçirdi ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de bir kısım alan yaklaşık 250 dönümlük alan afet alanı olarak ilan edildi. Maden’in ne olacağı, oradaki konutların nerede yapılacağı, nasıl yapılacağı ile alakalı bir takım sıkıntılar vardı. Bunların hepsini masaya yatırdık. Maden’e çok uzun bir zaman ayırdık. Yaklaşık bir saatlik dilim üzerinde tüm yetkililerin, teknik ekiplerin de bulunduğu yerde. Maden’i masaya yatırdık. Neticede şu karar alındı; Madenli hemşehrilerimizin şöyle bir talebi vardı ‘Maden’in hepsini bir bölgeye taşıyacaksanız Gezin’e veya Tekevler’de yaparsanız biz bunu kabul ederiz. Ama bir kısmını taşıyacaksanız, bir kısmının başka bir bölgeye nakliyle alakalı çok mutmain değiliz’ şeklinde bir talepleri vardı. Bu detaylı incelendi. Orada 2 tane çalışma yapıldı. Yakın zamanda öyle tahmin ediyorum ki Maden’de vatandaşımıza mini bir referandum yapılacak. ‘yerinde mi yapılmasını istiyorsunuz yoksa Tekevler’de veya Gezin’demi yapılması’ ile alakalı biz Maden’e ileteceğiz. Vatandaşımız orada ne derse o olacak. İlk günden beri biz söyledik. Size rağmen hiçbir şey yapmayacağız. Siz nasıl isterseniz onu yapacağız. 3 boyutlu görseller çizilmişi, çalışılmıştı. Onları da inşallah gidip Maden’de paylaşacağız, göstereceğiz. ‘Biz sizi A alanına taşırsak böyle bir görsel oluşacak, B alanına taşırsak böyle bir çalışma olacak’ diye onu Maden’le paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2019, 21:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat KARACA
Murat KARACA - 4 yıl Önce

Sayın BULUT Madenim refarandum yapılacak yer değildir Madende hatıralarımızı var tekrar hatırlatıyorum sizlere olası olayların olmaması için Madenimden vaz geçiniz olası bir refarandurumda olaücaklara sebep olursunuz biz Madenlilerin sabrını sınamayınız

Murat KARACA
Murat KARACA - 4 yıl Önce

Madenimizin sahipleri Madenlilerdir yıldızlar Holding değildir hatırlatırım siz büyükler önce yıldızlar holdinge hesap sorunuz içimizi rahatlatın da sonra refarandum yapınız

SIRADAKİ HABER

banner137