Dilek ve Petek sitesi sakinlerinden sonra şimdi de Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallesi sakinleri seslerini duyurmaya çalışıyor.

Evleri ve iş yerleri yıkılan vatandaşlar, bir belirsizliğin içerisinde olduklarını belirterek, yetkililere seslendi.

ÇAKMAK: SIKINTILAR ŞU ANDA HAD SAFHADA

Vatandaşla birlikte yetkililere seslenen Mustafapaşa Mahallesi Muhtarı Yusuf Çakmak, “Adam üçüncü katta oturuyor, adama diyorlar ki ‘sana birinci kat düşecek’ adam diyor ki ‘ben kabul etmiyorum benim evimi yerinde vereceksiniz’ sıkıntılar bunlar, sıkıntılar büyük. Vatandaşı sabahleyin ikna ettik, gönderdik. Sağolsunlar vatandaşlarımız da bizleri dinlediler. Sayın valimiz ile de telefonda görüştük. Sayın valimiz de Allah müsaade ederse hafta içi olacak herhalde bildiğim kadarıyla bir toplantı yapacak burada birim müdürleriyle birlikte. Vatandaşımıza da bilgi verilecek. Ama Mustafapaşa ve Rüstempaşa ile ilgili sıkıntılar şu anda had safhada. Adamın dükkanı var 150 metrekare ama yapılan 50 metrekare. Adam diyor ki ‘ben kabul etmiyorum’ adamın dükkanı ön cepheye bakıyor; adama deniliyor ki ‘san arka cephede verilecek’ şimdi bir adaletsizlik başını almış gidiyor. Bakalım nereye kadar gidecek, ne olacak, nasıl olacak? İnşallah Cumhurbaşkanımız bir el atarsa bunu da çözecek. Bakanlarımızla birlikte” ifadelerini kullandı.

GÜL: NET BİR BİÇİMDE AÇIKLAMA YAPILSIN

Rüstempaşa Mahalle Muhtarı Yusuf Gül, “Yıkılıp yapılan evler eksik kalıyo9r. Tam çıkmıyor. İş yerleri eksik kalıyor. Vatandaş mağdur durumda. Esnafı da aynı, ev sahipleri de aynı. Metrekareleri küçük çıkmış itiraz ediyorlar. Kura çekimine itiraz ediyorlar. Esnafın iş yeri kaybolmuş itiraz ediliyor. Nereden verilecek bu? Dışarıdan verilecek. Bizim burada sıkıntımız büyük. Yüzlerce vatandaş her gün muhtarlığa geliyor. Bilgi kirliliği de var. Çıkıp açıklasınlar. Bu kadar ev eksik, bu kadar iş yeri eksik diye. Burada ne eksik, Net bir biçimde açıklasınlar” şeklinde konuştu.

VİDEO: