Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Yönetiminde, aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da bulunduğu, Kanal Fırat ve Kanal E dahil  40 yerel televizyon tarafından ortak yayınlanan Anadolu Soruyor” Programı yeniden izleyici ile buluştu.

Moderatörlüğünü Sinan Burhan’ın yaptığı, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır, yeni dönemdeki ilk Anadolu Soruyor Programında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ı ağırladı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mahir Ünal, Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan 92 sayfalık Dijital Medya Raporu’nun meclis gündemine ne zaman geleceğini sordu.

ÜNAL: TÜRKİYE’NİN SİBER EGEMENLİĞİ SİBER DÜNYADA DA GEÇERLİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Türkiye’nin siber egemenliği siber dünyada da geçerli. O zaman siber kavram kullandık ilk defa. Nasıl ki hava, kara, deniz sahanı varsa şimdi bir sahanlık daha var. siber sahan. Nasıl ki deniz sahanlığımıza mavi vatan diyorsak siber sahanlığımıza da siber vatan diyoruz. Nasıl ki vatandaşlarımızın her hakkını bu gerçeklikte koruyorsa siber gerçeklikle de korumamız lazım. Burası çok kritik, buranın çok iyi anlaşılmalı. Bizim siber vatanımız varsa, siber sınırlarımız var demektir. Siber sınırlarımız varsa sınırlarımızın siber güvenliği var demektir” dedi.

ÜNAL: FARKINA VARMADAN ONLAR BİZİM ZİHİNLERİMİZİ YIKIYORLAR

Başkan Ünal, “Siber dünyanın hammaddesi veri. Bizden türeyen veriler. Telefonu kullanırken her birimiz iz bırakıyoruz. Instagram’da hangi resmin üzerinde kaç saniye kaldığınızın bilgisinden tutunda Google’da geçmiş 10 senede neleri aradığınızın bilgisine kadar tüm verilerimizi ele geçiriyorlar. Türk halkının bütün verisini toplayıp, bunu algoritmik bir düzende hesaplayıp şöyle bir dizi yaparsanız, şöyle bir film yaparsanız, şöyle bir belgesel yaparsanız, inanılmaz izlenir. İçine de iki tane mesaj atıyor. İçine LGBT ile ilgili bir mesaj yerleştiriyor, ondan sonra egemenlik karşıtlığı ile ilgili mesaj yerleştiriyor. Biz fark etmiyoruz, farkına varmadan onlar bizim zihinlerimizi yıkıyorlar. O yüzden Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti MYK’sına şunu söyledik; siber dünya, siber vatan, siber güvenlik, veri madenciliği, veri sömürgeciliği ve en önemlisi, sonuçta bir bu veriyi bir maden olarak alıp işleyip bundan dijital içerik üretip internete yükleyen toplumlara birde onlara veri madenciliği işleyip internete yüklenmesini sağlayıp bağımlı hale getiren toplumlar” diye kaydetti.

ÜNAL: SİYASET OLARAK BİZİM İŞİMİZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Siyaset olarak bizim işimiz farkındalık oluşturmak. Biz etik farkındalık oluşturduk. Dijital farkındalık oluşturuyoruz. Bu artık meclisin görevi” ifadelerine yer verdi.

ÜNAL: AK PARTİYİ HEDEFE KOYDULAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, “Sosyal medyada yeşil top uygulamasına ilişkin olarak ta, farkındalık oluşturmak için bir simgesel çalışma yaptık. Bu bir gönüllülük çalışmasıydı. Sorumluluk çalışması değildi. Yeşil küreyi hesaplarına ekleyenlerin sorumluluğu bize ait değil dedik. İnsanların sosyal medyada kullandıkları dile dikkat etmeleri gerekir. Buna dikkat etmeleri için bu uygulamayı başlattık. Biz buna etik farkındalık çalışması dedik. Bu çalışma amacına ulaştı sonlandırdık. Birileri bu çalışmayı hedeflerine koydu. Yeşil küre kullanıp ahlaksızlık yaparak AK Partiyi hedefe koydular” açıklamalarında bulundu.