Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca, 9 Kasım'da çöken 2 katlı binada tadilat yaptıran işletmeci Hikmet D. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame, Malatya Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Hikmet D'nin "mala zarar verme" ve "taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçundan 1 yıl 1 ay 10 günden 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

BİNANIN KOLONLARINI KESMİŞ

İddianamede, belediye ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme ve araştırmada, sanığın işlettiği iş yerinde yapmış olduğu tadilat sırasında kolonları kesmesi nedeniyle binanın yıkıldığının tespit edildiği, olaydan sonra ifadesi alınan kişilerin de sanığın, iş yerinin tadilatı sırasında binaya ait üç kolonu kestirmiş olduğunu fark ettiklerini belirttikleri yer aldı.

İddianamede ifadelerine yer verilen müşteki Turan K, Hikmet D'nin yanına gelerek fırının yerini kiralamak istediğini söylediğini ancak kendisinin fırıncının kira borcunu ödememesi nedeniyle herhangi bir anlaşma yapamayacağını söylediğini belirterek, fırına ilişkin bir anlaşma yapmadıklarını ancak sanığın kendisinden habersiz tadilat yaparak duvarı yıktığını ileri sürdü.