Malatya’da Yaşanan Depremi Elazığ Hissedecek Mi?

Hemşehrimiz Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya’da olabilecek bir depremin Elazığ’da büyük yıkımlara sebebiyet vermeyeceğini açıkladı. Prof. Dr. Naci Görür, “Yani Malatya’nın hissettiği gibi depremi Elazığ’da biz hissetmeyiz. Elazığ bu depremden önemli ölçüde fazla etkilenmez” dedi.

Malatya’da Yaşanan Depremi Elazığ Hissedecek Mi?

Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına katılan Deprem Uzmanı ve Bilim Akademisi Üyesi Naci Görür önemli açıklamalarda bulundu.

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür Malatya’da yaşanacak kuvvetli bir depremin Elazığ’da fazla hissedilmeyeceğini ve Elazğ’da ciddi yıkımlar olmayacağını söyledi.

GÖRÜR: MALATYA’NIN HİSSETTİĞİ GİBİ DEPREMİ ELAZIĞ’DA BİZ HİSSETMEYİZ

Prof. Dr. Naci Görür, "Malatya depremiyle ilgili yanlış düşünmeyelim. Bizim Elazığ deprem; Sivrice Sincik’e, Malatya’ya, Çelikha’a doğru oldu ve oradaki fayın önemli bir kısmı kırıldı. Yani kırılan kol, kırılan kesim Malatya’ya da çok yakındı. Onun için Malatya’yı da ciddi şekilde etkiledi. Halbuki Karlıova - Göylük arasında olabilecek bir depremde kırılan kol en fazla Göylük’e kadar gelir. Orası bile görece olarak Elazığ’a uzaktır. Dolayısıyla ikisi farklı şeyler. Yani Malatya’nın hissettiği gibi orada olan bir depremi Elazığ’da biz hissetmeyiz. Aynı şekilde Karlıova Göylük arasında bir depremi de. Ama Elazığ’da çok sağlıksız ve çok kötü zemindeki binalarda belki hasar olabilir ama Elazığ bu depremden önemli ölçüde fazla etkilenmez” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2020, 15:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şimdi
Şimdi - 3 yıl Önce

Malatya'da deprem olsa burda nasıl hissetmeyiz yada az hissedilse bile orda şiddetli olduğunda buradaki yıkılmayan ağır hasarlı binalar yıkılır. Orta hasarlı olanlar ağır hasar alır. Binalar bi kere silkelendi artık

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

Hoca şu konuda bilgi vermiyor. Sivrice palu arası. Bu fay 1874 ve 1875 iki 7 şiddetinde deprem üretmiş. Nitekim son üç gündür bu fay üzerinde 3 ün üzerinde depremler olmaktadır. Bir tanesinde gölden kırmızı bir ışık çıktığını bizzat gördüm.

ELAZIĞLI
ELAZIĞLI @Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

önemli bir noktaya değinmişsiniz. Sivrice-Palu arasında bir fay hattı daha olduğu, uzmanlarca belirtilmektedir. O fayın depremselliğiyle ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmıyor nedense!

SIRADAKİ HABER

banner137