Manas Kültür Evi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan “Azerbaycan Parkı”nda nevruz kutlaması yapıldı ve Azerbaycanlı Şair Elmas Yıldırım anıldı.

NAZİF BİLGİNOĞLU: BİR ARADA OLMAKTAN ONUR VE GURUR DUYUYORUZ

Programda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, “Nevruzun başlangıcı ve havanında yeni bir başlangıcı olan bir ortamda ve böylesine anlamlı bir parkın içerisinde inşallah bu iki ayrı devlet tek millet anlayışına uygun bir şekilde bu davaya gönül vermiş arkadaşlarla bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Buradaki amacımız gerçekten bu iki ayrı devlet tek millet olmanın ülküsü içerisinde hakikaten bu birliğimizin böylesine Türk dünyasında da beraber ortak olarak kutlanan nevruz bayramında olmaktan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Azerbaycanlı Yazar Prof. Dr. Asif Rüstemli de, Azerbaycan parkının kendisini duygulandığını belirterek; “Bu Azerbaycan parkına tahminen 9 yıl önce geldiğimde bu anıtı gördüğümde son derece duygulandım. Burası yalnızca oturma mekanı değil burası şehitlerimizin anım yeridir.” İfadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Avukat Rüstem Kadri Septioğlu, Elazığlıların Azerbaycan’a en yakın olan bir şehir olduğunu ifade etti.

Program şair, yazar ve öğretim üyelerinin, Türkiye Azerbaycan dostluğunu ve birlikteliğini anlatan konuşmalarla devam etti.