Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğu seyahati kapsamında 17 Kasım 1937 tarihinde Elazığ’ı ziyaretinin hatırasına “Atatürk ve Elazığ” etkinliği Manas Yayıncılık öncülüğünde düzenlendi.

“ÇOK GÜZEL ETKİNLİK İLE DEVAM EDECEK”

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Programın açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği Başkanı Kenan Aksu, Diyarbakır-Elazığ programlarının devam edeceğini söyleyerek “ Bu buluşmada bu işim mimarı Manas Yayıncılık Şener beye ben teşekkür ediyorum. İnanın demokrasinin yapamadığını defalarca söylüyorum sivil toplum yaptı. Diyarbakır Elazığ 4. Buluşmada çok güzel etkinlik ile devam edecek. Daha önce biz çok güzel etkinlikler yaptık. O kadar güzel kıymetli değerlerimiz var ki. Elazığ sadece bizim bir lehçe olarak farkımız olarak görüyoruz. Bu dostlukla da biz çok güzel kardeşlikler kazandık” ifadelerini kullandı.

“SOHBET GELENEĞİ ANADOLU’DA DEĞİŞİK İSİMLER İLE ANILMAKTADIR”

Gazeteci Yazar Bedrettin Keleştimur ise Gazi Mustafa Kemal’in Elazığ gezisinden bahsederek “ Bizleri bir araya getiren söz meclisinin sanat meclisinin ilim ve irfan meclisi adına Elazığ’da Kürsübaşı Diyarbakır’da verime diyotuz. Bu sohbet geleneği Anadolu’da değişik isimler ile anılmaktadır. Bizim sanat ve edebiyat camiamızın refik yol arkadaşımızın siz ilim irfan sahibi topluluğudur” diye kaydetti.

Programda, Mustafa Kemal Atatürk anlatıldı, şiirler okundu, besteler söylendi.

“Atatürk ve Elazığ” programı konserle devam etti.  Çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşen program plaket takdimi ile sona erdi.