Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ve beraberindekiler MİS AŞ Marketler Zinciri ile imzalanan Misaş Dijital Tarım Projesi imza törenine katıldı.

SUNGUROĞLU: EKONOMİYE DAHA FAZLA KATKI SAĞLAMAK

Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Sunguroğlu, “ Tedarikçilerimizle beraber 3 bin çalışanımıza iş imkanı sağlayan bir kuruluş. Bölgemizdeki market perakendesinin yüzde 33’ünü elimizde bulunduruyoruz. Gayemiz, önümüzdeki yıllarda bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlamak” dedi.

KARAHAN: DÜNYA’YA ÖRNEKLİK TEŞKİL EDECEK SÖZLEŞMEYİ BUGÜN İMZALIYORUZ

Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan ise konuşmasında, “Hangi ürünü üretirsek üretelim, eğer bunu pazarlayamıyorsak bu ürünün hiçbir değeri olmuyor. Dolayısıyla vizyoner bir çizgiyi önümüze koyan ve kısa bir süre önce başlatılmış olmasına rağmen 81 ilde gerçekten Dünya’ya örneklik teşkil edecek sözleşmeyi bugün imzalıyoruz” diye konuştu.

IŞIKGECE: ÇOK ANLAMLI BİR PORTAL VAR

Dijital Tarım Portalı projesinin önemli olduğuna değinen Bakan Yardımcısı Işıkgece, “DİTAP dediğimiz projenin ismi biraz anlaşılmaz ama içeriğine girdiğinizde çok anlamlı bir portal var. Sanal ortamda üretici ile alıcıyı buluşturuyoruz. Biz Bakanımızın fikrini yazılı olarak hayata geçirdik. Burada tam da üretilmesi gereken kadar ürün üretiliyor. Yani burada Aytunç bey ile imzalayacağımız, üreticilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu bizim için üretimdeki  planlamadır. Hep eleştirilen bir konu var biliyorsunuz. Üretimde, tarımda planlama gerekiyor diye. İşte tam da üretimdeki planlamaya olanak sağlayan sanal ortamda bir buluş var. hem üretim planlanıyor, hem de fiyatı belirleniyor” diye kaydetti.