2021 Teknofest Roket Yarışmasında Elazığ OSB Tasarım İnovasyon Merkezi sponsorluğunda Yüksek irtifa Türkiye 3. Derece kazanan Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği danışman ve öğrencilerinden oluşan ve Gazi Ünv., İTÜ Ünv., Bandırma Ünv. ve 7 Eylül Ünv. temsil ederek derece yapan diğer Roket Takım Liderlerinden oluşan 5 kişilik Marmara Roket Takımı Amerika Birleşik Devletleri’nde 2022 Haziran ayında düzenlenecek prestijli roket yarışmasına hazırlanıyor.

Ekip, Uluslararası Roket Mühendisliği Yarışması (IREC) ülkemizi temsil etmek için vize onay sürecini bekliyor. 

Yarışma kapsamında roket aviyonik yazılımı ve hassas mekanik tasarımlarının imalat-test-montaj çalışmalarını tamamlamak için 5 günlük 7/24 kamplarını Elazığ OSB Tasarım İnovasyon Merkezinde tamamladı.

Fırat üniversitemiz başta olmak üzere genç mühendislerin  özgün projelerini uluslararası platformlarda  Türkiye’ yi  temsil edecek olmaları ve bu başarıda önceki yıllarda sağlanan imkân destek ve emeklerin yeni başarılar getirmesi ilimiz sanayisi yetenek ve yetkinliğinin tanıtımına katkı sağlanması bekleniyor.

Marmara Roket Takımı tasarlanan roket ön atışını 11 Mayıs Çarşamba günü (Aksaray/Tuzgölü Hisar Atış Sahasında) gerçekleştirecek.