Maden ilçesinde ciddi oranda Altın, Bakır ve Demir Rezervi bulunmuş bu rezervin nasıl ve kim tarafından işletileceği merak konusuyken Maden Alacakaya Sivrice Stratejik Araştırma Derneği Başkanı Fethi Ahmet Gel, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası maden sahalarının Elazığlı bir firmaya yada Elazığlılar tarafından kurulacak ortak bir yapıya verilmesi gerektiğine işaret ederken, MASSAD Başkanı Gel, ihaleyi alacağını öne sürdüğü firmayı açıkladı.

Başkan Fethi Ahmet Gel, “Maden Kisabekir-Alacakaya Asagi Siğik arasında  bulunan Altın,Bakır,Demir rezervi icin Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 09/02/2022 tarihinde duyurulan Adıyaman 1 ruhsat, Maden'de 2 ruhsat olmak üzere tesis şartlı ihale 01/03/2022 tarihinde yapılacaktır. İhale teminatı 2 milyar Türk lirası ve ihale taban bedeli 2 milyar Türk lirasıdır. Bu miktar yalnızca ruhsatlar için ödenecek olup, bir de tesis maliyeti çıkacaktır. Adıyaman ve Siirt'te tesisi bulunan ve tesis kapasite artışı yaparak alabilecek Cengiz Holding' e bağlı Etibakır tarafından alınması gündemde” dedi.