Kısa adı MASSAD olan Maden, Alacakaya, Arıcak, Sivrice Stratejik Araştırma ve Kalkınma Derneği 2023 genel seçimleri öncesinde oldukça önemli bir karar aldı.

MASSAD yönetimi; Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Bölge muhtarlarıyla gerçekleştirilen toplantıda gündem yaklaşan seçimler oldu.

Gerçekleştirilen toplantıda MASSAD’ın 2023 seçimleri için yapacağı seçim stratejisi konuşuldu ve oldukça da önemli bir karar alındı.

LİSTELERDE SEÇİLEBİLECEK BİR SIRA BEKLENECEK

Genel seçimlerde Maden, Alacakaya, Arıcak ve Sivrice ilçelerinden bir kişinin her hangi bir partiden seçilebilecek bir sıradan listeye alınıp alınmayacağı beklenecek. Eğer bölgeden her hangi bir isim seçilebilecek bir sıradan listeye giremezse MASSAD belirleyeceği bölgeden bir ismi bağımsız olarak seçime sokacak.

BAĞIMSIZ BİR ADAY SEÇİME GİRECEK

Bölgeden bir isim seçilebilecek bir sıradan listeye giremezse, dernek tarafından belirlenecek isim seçime hazırlanacak ve gerçekleştirilecek olan seçimde Elazığ Milletvekilliği için bağımsız aday olacak.

MASSAD BAĞIMSIZ ADAYLA OY POTANSİYELİNİ DE GÖRECEK

MASSAD bölge sorunlarını daha fazla gündeme getirmek ve bölgeden bir ismin milletvekili olarak meclise gitmesini sağlamak için bu stratejiyi kullanacak. Böylelikle MASSAD seçimlerde hem oy potansiyelini görmüş olacak hem de seçilirse kendi bölgelerinden bir ismi meclise göndermeyi başaracak.

,