Hafta sonu Arıcak ilçesini ziyaret eden Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Kangal’ın Zıgır Deresi üzerinde yapılması planlanan HES Projesinin bölgeye katkı sağlamayacağını ve projeden vazgeçilmesi gerektiğini söylemişti.

Kangal’ın açıklamasının ardından Arıcak İl Genel Meclisi Üyesi Hanifi Coşkun açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Coşkun, Mehmet Kangal’ın siyasi taraf bulmak için halkı kışkırttığını belirterek, Arıcak’a HES projesi yapımının söz konusu olmadığını ve konuyu DSİ Bölge Müdürlüğü’nden öğrenebileceğini söyledi.

COŞKUN: KONU TAMAMEN KAPANMIŞTIR

HES Projesinin Haziran ayı içerisinde mevcut şartlar dikkate alındığında ekonomik bir proje olarak uygun görülmediği ve konunun kapandığını kaydeden Hanifi Coşkun, “Konunun gerçeği şöyledir: Aylar önce DSİ Genel Müdürlüğü, Zıgır Deresi üzerinde suyun HES projesine uygun olup olmadığını DSİ 9. Bölge Müdürlüğü’nden sormuş, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü de 18 Haziran 2021 tarihinde HES projesi mevcut şartlar dikkate alındığında ekonomik bir proje olarak uygun görülmediği değerlendirmesinde bulunmuştur. Bölge Müdürü’nün imzası ile Genel Müdürlüğü’ne bildirilmiştir. Konu tamamen kapanmıştır. Arıcak halkının bilgisine arz ederim” dedi.