Elazığ Belediye Şahin Şerifoğulları, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve İYİ Parti’den seçilen Elazığ Belediye Meclis Üyeleri mazbatalarını aldı. Elazığ Belediyesi yeni yönetimi ilk toplantısını 5 gün sonra Elâzığ Belediyesi’nde bulunan mecliste gerçekleştirecek.
Elazığ Belediye Başkanlığına seçilen Şahin Şerifoğulları yeni yönetimini belirlenecek.
Belediye Meclisi için başkan vekili seçilmiş gibi bazı değerlendirmelerin kararı da meclis salonunda alınacak.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından açılan sandıklarla birlikte Elazığ Belediye Başkanı ve Elazığ Belediyesi’nin Meclis Üyeleri de belli oldu.
AK Parti 4’ü kontenjan olmak üzere 20, MHP 13, İYİ Parti’de 4 adayını meclise gönderdi. Ak Parti’den meclise giden isimler Hasan Ergüven, Gülersem Çopur, Servet Karakaş, Uğurcan Güleç, Mustafa Tunç, Melike Yegül, Veysi Toptaş, Alper Tokgöz, Sabahattin Adam, Hüseyin İnce, Gökhan Önalan, Mehmet Tügen, Erkan Akpınar, Ahmet Turan, Habip Yalçın ve Mehmet Can Ölçücüoğlu olurken Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın kontenjanın da ise Aydın Kara, Sami Güzel, Adnan Karınca ve Av. Ömer Faruk Budak oldu.


Milliyetçi Hareket Partisinden meclise giden isimler, Behçet Susmaz, Nihan Köseli, Suat Yaşa, Abdulkadir Kaya, Münir Yıldırım, Selçuk Urul, Alpay Gökçe, Mehmet Çak, Abdullah Güntaç Taneli, Süleyman Soysal, Mehmet Kırğız, Şahin Gül ve Burak Düzenli oldu.

İYİ Parti’den meclise giden isimler ise, Gültekin Koç, Cafer Yeşil, Kahraman Doğan, Murat Akkoç belediye meclisini oluşturan isimler oldu.

İKİ TECRÜBELİ İSİM YER ALIYOR
Belediye Meclis Üyelerinde iki tecrübeli isimde yer aldı. Bu isimler AK Parti’den Mehmet Tügen, MHP’den ise Behçet Susmaz oldu.
KOMİSYON ÜYLERİ BELLİ OLACAK
Öte yandan meclis salonunda önemli kararlar da alınacak. Toplantının ilk gündem maddelerinden olan Elazığ Belediye Meclisi Komisyon Üyelerini seçecek. Başta önem arz eden, plan bütçe ve denetim komisyonuna yeni başkan ve isimler seçilecek. Encümenlerin seçimi yapılacak. Kimin hangi göreve getirileceği kamuoyunda merakla bekleniyor.





