Mehmet Güleç, Bu Kez Omurilik Felçlileri İçin Kolları Sıvadı

Elazığ'da yaşayan tamir ustası Mehmet Güleç, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor. Son olarak tansiyon hastası olan omurilik felçli bir vatandaş için kendi tasarladığı aletle kişiyi ayakta tutuyor.

Mehmet Güleç, Bu Kez Omurilik Felçlileri İçin Kolları Sıvadı

Elazığ'da 40 yıldır tamir ustası olarak çalışan, aynı zamanda 8 yıldır Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı  başkanlığını yapan, biri engelli 3 çocuk babası Mehmet Güleç, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyor.

Engelli bireyler için kişiye özel tasarladığı 30'un üzerinde aletin ardından son olarak tansiyon hastası olan omurilik felçli Oğul Yıldırım için kolları sıvadı.

Akülü ve elektrikli motorlarla çalışan bir mekanizma tasarlayan Güleç, kişiyi ayakta tutarak tansiyonunun normalleşmesini, vücut direncinin artmasını ve çıkan yaraları engellemeyi hedefliyor.

GÜLEÇ: MESELE ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK

Mehmet Güleç, “Engellilerin ihtiyaçlarına göre, isteklerine göre özgün üretimler yapıyoruz. Bugünde Cengiz kardeşimizin istekleri doğrultusunda bir ürün planladık. Cengiz kardeşimiz omurilik felçli olduğu için belden aşağısı tutmuyor. Kendisinin kan dolaşımını, tansiyon problemlerini çözmekle kalçadaki oluşabilecek yaraların önüne geçilmesi için ayağa kaldırmamız gerekiyor. Böyle bir şey planladık. Daha önce buna benze ürünler mekanik bilek gücüyle yapılan cihazlar vardı. Ama biz bunu akülü, şarjlı, motorlu olarak yaptık. Kimseye bağımlı kalmadan Cengiz kardeşimiz içeriye girecek, kendisini kaldıracak. Kimsenin yardımını almadan yapacak. Mesele engellilerin hayatını kolaylaştırmak. Engellilerin ikinci şahıslara ihtiyaç duymadan hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak. Onun üzerine zaten yollardır çeşitli ürünler yaptım, çeşitli ürünleri icat ettik. Bazılarını kopya yaptık, bazılarını Avrupa’dan getirdik. Bunun gibi şeyler yaparak gittikçe daha güzel şeyler yapıyoruz. Tabi engellilerin hayatları hepsi standart değil. Farklı farklı engel grupları olduğu için engellilerin ihtiyaçları da çok farklı. Biz de engellilerin her ihtiyacına binaen onlarla tartışıyoruz, onlarla planlama yapıyoruz, onların ihtiyaçlarını dinliyoruz. Onlara göre ürün planlıyoruz. Ürünü de yaparken onların tekrar tekrar fikrini alarak mükemmel bir şekilde yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ethem gülbay
Ethem gülbay - 3 yıl Önce

Başarılar diliyoruz. Gönlümüz Fırat üniversite simin size know-how konusunda yardımcı olmasını istiyor. Bu tip konuların finansal olarakda valilik ve belediye tarafından desteklenmesi

SIRADAKİ HABER

banner137