Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İle Elazığ’a gelen AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin açıklamalarının satırbaşları şöyle;

“DEVLET OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ AMA BU BİR FIRSATA DÖNÜŞEBİLİR”

"Depremde büyük devlet olmanın ne olduğunu bir kere daha Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki partimiz ve hükümetimiz gösterdi. Bakanlarımız yaraların sarılması adına günlerce kaldılar. Burada bir kez daha onlara halkımız adına şükranlarımı sunmak isterim. Tabi bu bir felaketti, devlet olarak elimizden geleni yapıyoruz ama bu bir fırsata dönüşebilir. Çünkü 50-60 binaların hepsi neredeyse ağır hasarlı olarak yerle yeksan oldu. Peki, yerine ne yapılacak. Burada biraz düşünmek gerekiyor. Sakin hareket etmek gerekiyor. Düzgün bir planlama yapmak gerekiyor. Burada iyi bir planlama ile Elazığ’ı geleceğe doğru taşıyacak şehircilik mantığını oturtmak mümkün. İşte onun örneğini en iyi Çevre Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ İdaremiz veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla daha düşük konutlar, daha rahat daha yaşanabilir daha insani konutlar çevre düzeni yapılmış. Sosyal donatıları gerektiği şekilde yerli yerinde yerleştirilmiş bir proje Elazığ’da ve bundan sonra gelişecek olan şehirleşmenin en önemli örneği olarak gözükecektir.

“ŞEHİRLERİN GELECEĞİ O ŞEHİRDEKİ YÖNETİCİLERİN UFUKLARI İLE DOĞRU ORANTILIDIR”

Şehirler Aslında taşla topraktan ibaret değil bunu herkesin bilmesi lazım. Canlı organizmalar yaşıyorlar. Onlarında insanlar gibi hayatları var. Onlarda bakım istiyor. Bunu kim gösterecek başta belediyemiz gösterecek, arkasında ebetteki devlet yetkilileri… Şu sözü, ben altını çizerek söylüyorum herkesin aklında bulunsun Elazığ içinde geçerli. Unutmamak gerekiyor, şehirlerin geleceği o şehirdeki yöneticilerin ufukları ile doğru orantılıdır. Elazığ gelecekte biraz daha büyümüş daha güzel çevresini merkez olarak görmek istiyor muyuz? İşte bu hepimize bağlı Elâzığ’da yaşayanlara ve yöneticilerimize bağlı, bu anlamda da biz elimizden geleni yapıyoruz.

“ELAZIĞ İÇİN FAYDALI OLACAK ŞEKİLDE HAREKET EDECEĞİZ”

Nihayetinde bende 21 yıl belediye başkanı olan bir arkadaşınızım sonrasında bu işin bakanlık tarafından da bulundum şuandaki partideki görevimde yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısıyım. Önümüzdeki günlerde inşallah bizim belediyelerde akil heyetimiz var. O heyetimizle geleceğiz. Elazığ’da resmen ders çalışacağız. Başkanımızın projelerine bakacağız önümüzdeki 4 sene içindeki yapacağı projelere bakacağız. Tek tek gözden geçireceğiz. Yardımımız olacak bir husus varsa yardımcı olacağız elbette ama istişare ile Elazığ için faydalı olacak şekilde hareket edeceğiz.

“BİR İYİ NİYETLE GAYRET EDECEĞİZ”

Biraz önce Metin Bulut milletvekilimiz ile Elazığ’da bir tur daha attık ve etrafa baktık. Elazığ için zihnimizde oluşan bir şehircilik silueti vardı. Bu ziyaretle daha da perçinlendi. Elazığ için bir proje hazırlıyoruz. Bir iyi niyetle gayret edeceğiz Ortaya eser koymaya çalışacağız."