Memur-Sen Elazığ Şubesi'nden ‘Seyyanen Zam’ Talebi  

Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi yaptığı açıklamada, "Gelirde adalet için seyyanen zam yapılmalı, vergide adalet için oran sabitlenmeli, matrah artmalıdır" diyerek seyyanen zam talebinde bulundu.  

Memur-Sen Elazığ Şubesi'nden ‘Seyyanen Zam’ Talebi  

Türkiye geneli Memur-Sen şubeleri eş zamanlı düzenledikleri basın açıklamasında ‘seyyanen zam’ talebinde bulundu. Bu kapsamda Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de açıklama yaptı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı zor bir yılı geride bıraktıklarını anımsatan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi açıklamasında “Dünyanın ve insanlığın bütününe yönelik etki ve tehdit üreten Koronavirüs ve ona dayalı pandeminin temel gündem olduğu 2020 yılı, kamu görevlileri açısından Hakem Kurulu kararı mağduriyetleri ile enflasyona dayalı kayıplar yaşadıkları bir yıl olarak da geride kaldı. Hakem Kurulu, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini yüzdelik olarak 2020 yılında 4+4, 2021 yılında 3+3 şeklinde oransal artış yapılması kararı vermişti. Oysa yetkili konfederasyon Memur-Sen olarak, bu oranların ülkenin, ekonominin ve kamu görevlilerinin gerçekleriyle, geçmiş dönem enflasyon verileriyle uyumlu olmadığını dile getirmiştik. Beraberinde işverenin teklifine hayır demiş, hakemin kararına da tepki göstermiştik. 2020 enflasyon rakamları incelendiğinde ortaya çıkan tablo özetle şudur.

İşverenin, hakemin reva gördüğü artış, birinci altı aylık dönem için 4 üncü aydan, ikinci altı aylık dönem için ise 3' üncü aydan sonra enflasyona yenilmiş ve kamu görevlilerini mağdur etmiştir. Somutlaştırdığımızda, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine birinci altı ay için yüzde 1,75, ikinci  altı ay için yüzde 4,33 enflasyon farkı yansıtılmış, 2020 yılı toplam artışı ise karara göre yüzde 8,16 iken hayata göre yüzde 14,82 olarak gerçekleşmiştir. Bir başka ifadeyle, hakemin-i şvereninin karara yazdığı artıştan yüzde 80’lik bir sapma meydana gelmiştir” dedi.  

   Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istediklerini belirten Bahşi, “Gelin bu tabloyu düzeltelim, enflasyonu yenen maaş ve ücret hedefi belirleyelim. Ekonominin makro ve mikro düzey rakamları, enflasyon ve faiz oranları, kur tarafının rakamları birlikte ele alındığında en az artış, en düşük yükseliş maaşlarda ve ücretlerdedir. Son 10 yıllık enflasyon ve enflasyon farkı tablosu, 2019-2021 faiz, kur tablosu, 2020 yılı aylık enflasyon tablosu özetle şunu söylüyor. Kamu görevlilerinin maaşları ve ücretleri eriyor, bu erimeyi durdurmak için gecikmeden seyyanen zam yapılması gerekiyor.

Hem gelir dağılımda adaleti sağlamak, hem de enflasyon kaynaklı kayıpları telafi etmek, beraberinde düşük maaş ve ücret grubunda bulunan kamu görevlilerine asgari ücretler için atılan doğru adıma benzer bir yaklaşımı uygulamak için kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine 1 0cak 2021’den geçerli olmak üzere “en düşük devlet memuru aylığının yüzde 10’a denk gelecek tutarda seyyanen zam” istiyoruz. Daha somut ifadeyle, kamu görevlilerinin mevcut maaşlarına, ücretlerine 1 Ocak’tan geçerli olacak şekilde 400 TL seyyanen zam istiyoruz.

Böylece geçmiş yönüyle kayıpların giderilmesini, gelecek yönüyle de enflasyona yenilme riskinin bitirilmesini talep ediyoruz.  Emeğin karşılığını ödemek için akıtılan akıl terini ve bütün gayretleri, milletimiz ve kamu görevlilerimiz takdir etmek de her zaman olduğu gibi cömert olacaktır. Biz bu cömertliğin, kamu yönetimi ve devlet tarafında da temel bakış olarak benimsenmesini bekliyor, seyyanen zam istiyoruz” diye konuştu.                                          

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Fıratlı
Fıratlı - 3 yıl Önce

Yeni mi aklınıza geldi maşAllah ya. Bana biraz it oyunu gibi geliyor kim vekillik yatırımı yapıyor memur sen de

Gakgo
Gakgo - 3 yıl Önce

Gururlu adam sendikayı bırakır

Ali
Ali @Gakgo - 3 yıl Önce

Üyesi için mücadele eden sendikadan istifa edilmez.

Ayhan
Ayhan - 3 yıl Önce

Başkanları 3,5 zamma razı olur masadan kalkar, kendisinin zam talebi ile ilgili hiç bir yetkisi yokken zam talebinde bulunur, dost bizi pazarda görsün. Başkanına sordunmu, 3,5 zamma neden razı oldunuz bak ben sizin yüzünüzden yeniden zam istemek zorunda kalıyorum diye. Milleti kendinize güldürmeyin.

Memursen
Memursen - 3 yıl Önce

Dostlar alışverişte görsün.

berkay aydın
berkay aydın - 3 yıl Önce

az zam olunca memursen aldı. zam fazla olsa devlet verdi. isteseler bir suç istemeseler bir suç. sendikacılığı sırf parasal değer üzerinden görenler belden aşağı yorum yapıyorlar. çünkü paradan başka değerleri ve kutsalları yok.

Metin Gakgo
Metin Gakgo @berkay aydın - 3 yıl Önce

Acaba devletin verdiği orana tabi efendim siz daha iyi bilirsiniz dedikleri için olmasın

Ayhan
Ayhan @berkay aydın - 3 yıl Önce

Doğru söylüyorsun biz sadece parasal değer olarak gördük sendikacılığı. Makam değeri ve koltuk değerini unutmuşuz kusurumuza bakma

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Elazig in en büyük eğitim stk sisin neredeydin bu güne kadar simdi çıktın ortaya. Deprem nedeniyle yıkılan okulların üzerinden bir yıl geçti hala ortada okul yok. Milli eğitim müdürünü ne is yapiyor diye bir aciklama yaptin mi ne olacak bu okullarin hali dedin mi
İl Milli Eğitim müdürlüğü ne iş yapıyor diye sorgulandın mi Bahaneniz hazır pandemi yan gel yat... zam.pazarlığı Uzerinden yıl geçti şimdi mi aklına geldi seyyanen zam...

Hursit
Hursit - 3 yıl Önce

Nedcen parayi din imam dile...ihtiyacin mi var.Sen anladin.Sendika maliniz olunca

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Durmak yok yola devam. Mücadelenizde başarılar dilerim...


SIRADAKİ HABER

banner137