8 Aralık 2018 tarihinde Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu önemli değerlerden biri olan Doç. Dr. Mustafa Girgin; Nailbey Mahallesi’nde bir evde hunharca katledilmişti.

Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan ve oldukça başarılı işlere imza atan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Girgin, Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak görev yapan Çağla B. ve İntör Doktor Fatih Şemsettin A. Tarafından öldürülmüştü.

Kendi alanında dünya genelinde adından söz ettiren Doç. Dr. Girgin için il dışından ve yurt dışından Elazığ’a hastalar geliyor ve Doç. Dr. Girgin’e tedavi oluyordu.

İşte Elazığ için böylesine önemli bir Doçent bir cinayete kurban gitmişti.

ZANLILARA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Katil zanlıları Çağla B. ve Fatih Şemsettin A. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemenin ardından tutuklanmıştı. Doç. Dr. Girgin’i katleden bu iki kişi hakkında mahkeme de geçtiğimiz süreç içerisinde kararını verdi. Mahkeme; Doç. Dr. Mustafa Girgin’i katleden Çağla B ve Fatih Şemsettin A. Hakkında müebbet hapis cezası verdi.

Doç. Dr. Mustafa Girgin cinayetinin üzerinden de tam iki yıl geçti. Merhum Girgin’in vefatının yıl dönümünde ailesi; yakınları ve sevenleri Merhum Doç. Dr. Girgin’i mezarı başında andı.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI

Merhum Girgin için yakınları tarafından dualar okundu…

Medya grubumuz olarak cinayete kurban giden şehrimizin yetiştirmiş olduğu önemli değer Merhum Doç. Dr. Mustafa Girgin’e Allah’tan rahmet başta ailesi olmak üzere sevenlerine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabır diliyoruz.