Merhum Yanılmaz 8. Ölüm Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

AK Parti Elazığ eski Milletvekili ve iki dönem Elazığ Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş merhum Hamza Yanılmaz, vefatının 8. yıl dönümünde kabri başında dualarla anıldı.

Merhum Yanılmaz 8. Ölüm Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

Vefatının 8. yıl dönümünde AK Parti Elazığ eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz kabri başında dualarla anıldı.

Elazığ Akıncılar Derneği tarafından düzenlenen anma törenine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve ağabeyi Muzaffer Yanılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İyi Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Ali Şekerdağ, Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fikret Uymaz, Akıncılar Derneği Elazığ Başkanı Tevfik Sadak, Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, STK il temsilcileri, üyeleri ve sevenleri katıldı. Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, edilen dualar eşliğinde devam etti.

SADAK: KÜLTÜR PARK CAMİ’SİNDE YASİN-İ ŞERİF OKUNACAK

Anma programında konuşan ziyaretçiler Merhum Yanılmaz ile ilgili fikir ve anılarını paylaştılar. İlk olarak konuşan ve Merhum Yanılmaz için her yıl anma programları düzenleyen Akıncılar Derneği İl Başkanı Tevfik Sadak, “Rahmetli Hamza Bey Elazığ’a çok önemli hizmetlerde bulundu. Kendisini anma programımız Kültür Park Camii’nde yatsı namazına müteakip okuyacağımız Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Yasin-i Şeriflerle devam edecek” dedi. Daha sonra söz alan Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Fikret Uymaz, “Milli görüş belediyeciliğinin ne olduğunu merhum Yanılmaz hepimize gösterdi. Allah kendisinden razı olsun” dedi.

YANILMAZ: BU MAKAMLARI ŞEREFLENDİRECEĞİZ

En küçük kardeşleri olmasına rağmen aralarından ilk Hamza Yanılmaz’ın ayrılmış olmasının acısını yaşadıklarını kaydeden Merhumun abisi Müzaffer Yanılmaz ise, “Kardeşim 31 yaşında belediye başkanı oldu. Kendisine gazeteciler tarafından yöneltilen ‘erken yaşta başkan seçildiniz, kendinizi şahsiyetli hissediyor musunuz?’ sorusuna “eğer şeref bu makamdaysa biz beş yıl sonra şerefimizi bu makamda bırakıp gideceğiz, lakin şeref ve haysiyet bizdeyse bizler bu makamları da şereflendireceğiz” diye cevap verdi. Çok başarılı işler yaptı. Rabbim mekânını cennet eylesin dedi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Semih Işıkver de “Hamza Bey dava adamıydı. Vatanın, milletine, bayrağına düşkün biriydi. Kendisi erken kaybettiğimiz bir değer idi. Ayrım yapmadan memleketin her köşesine hizmet etti” dedi. İyi Parti Elazığ Belediye Başkanı Ali Şekerdağ ise, “Kendisiyle kuvvetli bir gönül bağımız vardı. Birlikte çok çalıştık. Değerli bir kardeşimizdi” dedi.

EROL: SİYASETTE İZ BIRAKMIŞ BİR DEVLET ADAMIYDI

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol da anma programına vekil olarak değil Yanılmaz ailesinin bir dostu olarak katıldığını belirterek, “Merhum Yanılmaz siyasette iz bırakmış bir devlet adamıydı. Aramızdan çok genç ayrıldı. Bugün bile isminin güzelliklerle anılması çok önemli” şeklinde konuştu.

YANILMAZ: KARDEŞİMİZ KENDİSİNİ BU ŞEHRE ADADI

Merhum Yanılmaz’ın Elazığ için çok büyük işler hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Mücahit Yanılmaz, rahmetlinin şehre çok önemli projeler kazandırdığını ve kendisini adeta Elazığ’a adadığını belirtti. Kardeşlerini genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydeden Yanılmaz, “Rabbim mekanını cennet etsin, Allah ondan razı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2019, 18:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Hüsnü
Hüsnü - 5 yıl Önce

Allah rahmet eylesin efsane Başkandı. Büyük hizmetler kalıcı eserler bıraktı. Törene CHP,İYİ Parti Saadet Partisi,MHP katılmış, kendi partisi vefa göstermemiş, olsun gönüllerde ve Elazığ'a kazandırdıkları eserler ile gönüllerde yaşıyor.

Ne gibi eserler
Ne gibi eserler @Hüsnü - 5 yıl Önce

Ne gibi eserler söylesen bizde bilsek

SIRADAKİ HABER

banner137