Büyük Birlik Partisi İl Teşkilatı, 10 yıl önce Kahramanmaraş’ta helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden partilerinin kurucusu Genel Başkan Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun vefatının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı.

AKTAĞLI: BU ÜZÜCÜ OLAYIN ÜZERİNDEN TAM ON YIL GEÇTİ

“25 Mart 2009 tarihinde kiminin kaza kiminin suikast dediği şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin düşmesi buradan saymakla bitmeyecek kadar ihmal ve kastın olduğu bizce suikast olarak bildiğimiz bu üzücü olayın üzerinden tam on yıl geçti” ifadelerinde bulundu.

AKTAĞLI: YÜCE BİR DAVAYA İNANMIŞTI

İl Başkanı Emrah Aktağlı, Yazıcıoğlu davasının çözülmesi gerektiğini ifade ederek, "Bizler hala bu davanın aydınlanması, faillerinin bir an önce yargı önünde hesap vermesini ve bu davanın çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak bu davanın sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Muhsin Yazıcıoğlu bir politikacıdan ziyade daha çok idealist bir dava adamıydı. Bütün ömrü o davanın önüne çıkarmış olduğu bedelleri ödemekle geçti. Bu bedelleri öderken hayatını hiçbir döneminde yaşadıklarından ve çektiği çilelerden şikayetçi olmadı. Yüce bir davaya inanmıştı. Onun mücadelesini veriyordu. O mücadeleyi verirken yolun engebeli, dikenli olduğunu biliyordu” ifadelerine yer verdi.