Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından imzalanan “Mesleğim Hayatım İş ve Staj Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında, şirketlerin stajyer ve istihdam talebi için başvuru süreci başladı.

Protokol ile başta uluslararası ve ulusal şirketler olmak üzere büyük ölçekli işletmelere ve KOBİ’lere nitelikli insan kaynağı sağlanması amaçlanıyor.

İmzalana protokolle ilgili açıklama yapan ETSO Yönetim Kurlu Başkanı Asilhan Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB arasında imzalanan protokolün iş dünyası ve işsiz gençler açısından çok değerli olduğuna dikkat çekti.

ARSLAN: ÜST DÜZEY TOPLANTILAR VE ALINACAK AKSİYONLARI HEP BİRLİKTE BELİRLEYEREK HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Arslan, “Yıllardan beri iş dünyasının en önemli problemlerinden biri olarak hep gündemde kalan nitelikli eleman sorunu ve Mesleki Eğitimin iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılayamaması problemine çok önemli bir neşter vurulmuştur. Bir yandan Mesleki Eğitimin özendirilmesi diğer yandan protokol ile staj programlarıyla sürecin desteklenmesi hem işletmeler açısından hem de işsiz olan gençlerin nitelik kazanması açısından çok değerli olmuştur. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İş Kur İl Müdürlüğümüzle birlikte mesleki eğitim hususunda aslında önemli adımlar atmış bulunuyoruz. Proje Okulumuzun bu anlamda yeniden tüm süreçlerinin değerlendirilmesiyle ilgili hazırlık aşamasında olduğumuz bir dönemde bu protokol bizler açısından da itici bir güç olacaktır. Protokolün ilimiz iş dünyası ile birlikte sahiplenilmesi hususunda en kısa sürede üst düzey toplantılar ve alınacak aksiyonları hep birlikte belirleyerek hayata geçireceğiz” dedi.