Meslek Edinen Ev Kadınları Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı faaliyet gösteren kurs merkezi 30 kadına istihdam sağlıyor. Dikiş, nakış gibi birçok alanda eğitim alan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de ev bütçelerine katkı sağlıyor

Meslek Edinen Ev Kadınları Bütçelerine Katkı Sağlıyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren kurslarda eğitim alan kadınlar, el becerilerini artırıyor, meslek ediniyor.

YONAR: ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

El sanatları Usta Öğreticisi Gamze Yonar, “Daha çok yaptığımız şeyler; rölyef yapıyoruz, boyama yapıyoruz, dikiş alanında çarşaf, nevresim takımları tarzında dikişler yapıyoruz, işlemeler yapıyoruz. Bu ara şu anda dökümle ilgili bir boyama faaliyetlerimiz var onları yapıyoruz. Epoksi yapıyoruz yeni ürün bu da. Bunları çıkarıyoruz. Tepsi olarak sergiliyoruz. Tabak altlığı tarzında çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KELEŞ: ÇEŞİTLİ ÜRÜNLER YAPIYORUZ

Öğrencilere dikiş ve nakış üzerine eğitim veren Aysel Keleş, “18 tane öğrencim var. Gelip istedikleri şeyi yapmaya çalışıyorlar. Pijama yapıyorlar, kendilerine şalvar yapıyorlar, gömlek dikiyorlar, abiye tarzı şeyler dikiyorlar. Ne isterlerse. Ama bize modül veriyorlar. Biz o modüle uygun yapmaya çalışıyoruz. Gelen kursiyerlerimize onları da yaptırmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kursa başlamak ve belge almak isteyen kadınların öncelikle kayıt yapması gerekiyor.

Kursta dolap magnetlerinden oyuncak bebeklere, ev eşyalarına, kıyafetlere kadar birçok alanda üretim yapılıyor.

Gençlerin kurslara ilgi göstermesini isteyen usta öğreticiler, mesleklerini severek yapıp öğrencilere de büyük bir ilgiyle öğretiyorlar.

Her bir kadın işini büyük bir tutkuyla yapıyor.

Öğrenmenin yaşını olmadığını gösteren başarılı kadınların ev hanımlara bir de mesajı var…

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2021, 18:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ercan KESKİN
Ercan KESKİN - 2 yıl Önce

Allah muvaffak etsin. Boş oturmak, boş konuşmak yerine üretmek lazım. Daha çok çalışmak lazım. Örnek olursunuz inşAllah. başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER

banner137