Murat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenciler, birçok meslek derslerini okulda uygulamalı olarak öğrenme şansını da yakalıyor.

Tıpkı okula kurulan duruşma salonu gibi.

“MESLEKİ BİLGİLERİNİ GELİŞTİRMESİ İÇİN İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİNE GÖNDERİYORUZ”

Öğrencileri mesleklerinde en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyleyen Okul Müdürü Dursun Tosun, “Okulumuzda dört tane bölümümüz var. Birisi adalet alanı, birisi muhasebe ve finansman, birisi bilgisayar, diğeri de büro yönetimi alanı. Bölümlerimiz iyi. 620 civarında öğrencimiz var. Meslek liseleri arasında iyi bir performansı yakalamışız. Fiziksel donanım açısından okulumuzun herhangi bir ihtiyacı yok. Hamt olsun tüm malzemelerimiz, laboratuvarlarımız, aletlerimiz tam. Öğrencilerin dışında öğretmen ve diğer personel ihtiyacımız da eksik değil, onlarda tam. Öğrencilerimizi mesleklerinde en iyi şekilde yetiştirmeye, bunların milli, manevi, ahlaki yönden tam manasıyla eğitmek suretiyle topluma hazırlamaya çalışıyoruz. Son sınıfta bu öğrencilerimiz mesleki bilgilerini geliştirmesi için işletmelerde beceri eğitimine gönderiyoruz. Haftada 3 gün fabrikalara ve iş yerlerine gidiyorlar” ifadelerini kullandı.

Okul öğrencileri okullarından memnun anacak yaşadıkları bazı sıkıntılar var.

“BİZ HAFTADA 22 SAAT MESLEK DERSİ GÖRÜYORUZ”

Üniversite sınavında bizlere meslek dersleri ile ilgili soru sormuyorlar diye dert yanan okul öğrencileri, “Anadolu Liselerine göre bazı avantajlarımızın olmasını istiyoruz. Şu anda hiç avantajımız yok. Şöyle; mesela biz infaz koruma bölümündeyiz ama Anadolu Lisesi öğrencisi de infaz koruma olabiliyor. Meslea infaz koruma bir öğrencinin okuması daha iyi olurdu. Ayrıca bir ek puan meselesi var. Ek puan gibi bir şey vermiyorlar bize. Onlara göre biz ayrıcalığımızın olmasını istiyorum Çünkü biz haftada 22 saat meslek dersi görüyoruz” dedi.

“ANADOLU LİSESİ’NDE OLANLARDA EŞİT DEĞİLİZ”

Meslek Lisesi öğrencisi, “Meslek Lisesi’nde olduğumuz için 22 saat meslek dersi görüyoruz. Anadolu Lisesi’nde olanlar fizik, kimya, biyoloji gibi dersleri görüyor ve artı onlarla aynı üniversite sınavın gireceğimiz için çok zor durumda kalıyoruz. Sonuçta 22 saat meslek dersi görüyoruz ve üniversite sınavında meslek dersleri sorulmayacak. Bunları belirtmek istiyorum. Anadolu Lisesi’nde olanlarda eşit değiliz sonuçta” diye kaydetti.