İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile “Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları ile Sektör Buluşması” toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ, Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, kurum müdürleri, iş adamları ve öğretmenler katıldı.

GÜRTÜRK: ZİYA SELÇUK’UN HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BİZ VİZYON ÇİZDİK

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, eğitimin temelinde insanın var olduğunu kaydederek, “Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bakanlığımızın çizdiği hedefler doğrultusunda alacağımız bu uzun ve meşakkatli yolda hedeflerimizi ortaya koyan, önümüzü açan ve zihin dünyamıza yön veren 2023 Eğitim Vizyonu belgesinde imzası ve fikirleri olan biz bu konuda da Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un hedefleri doğrultusunda biz vizyon çizdik” ifadelerinde bulundu.

ARSLAN: EKONOMİK GELİŞMEDEN BAHSEDİYORSAK BUNUN MERKEZİNDE İNSAN OLMALIDIR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, nitelikli eleman yetiştirme konusuna dikkat çekerek, “Aranan eleman iş gücünü sektörlerimize kazandırma adına bir hedefimiz vardı. Dedik ki biz eğer bir ekonomik gelişmeden bahsediyorsak, bahsedeceksek bunun merkezinde insan olmalıdır, nitelikli insan olmalıdır, iş gücü olmalıdır. Bunu kazandırma adına da birçok plan, projemiz vardı ama Milli Eğitim Bakanımız ve onun teşkilatları öyle bir modelleme üzerine çalışıp bizim önümüze sundu ki işte bu dedik. İşte bu. İnanıyoruz ki bu model hayata geçtikten sonra Türkiye’de hem insanlarımızın, halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine karşılık bulacağı, helal rızıklarını temin etmede daha nitelik kazanacağı bir eğitim modeli ile insanlarımız hayatlarına yön verebilir, hayatlarını idame edebilecekler” diye ifade etti.

AKGÜL: ALAN EĞİTİMLERİNİN DOKUZUNCU SINIFTA BAŞLATILMASI ÖNGÖRÜLDÜ

Milli Eğitim Bakanlığı İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, mesleki ve teknik eğitimde belirlenen hedefleri anlatarak, “Bu hedeflerimizden bir tanesi sektörle iş birliği. Bu kapsamda malum takip ediyorsunuz hem Milli Eğitim Müdürüm hem başkanım da sözlerinde bahsetti. Eğitimi biz iş başında, öğrencimizi iş başında yetiştirme anlamında hem daha önceki yıllarda müdürüm bahsetti ailelerimiz benim oğlum kızım meslek lisesinde okuyor’u tekrar yaşatmak için sektörle iş birliği halinde bu eğitim-öğretim ve işletmede meslek eğitimini yapmamız gerekiyor ki yine 2023 Eğitim Vizyonumuzda da biliyorsunuz alan eğitimlerinin dokuzuncu sınıfta başlatılması öngörüldü” ifadelerine yer verdi.

ÖZGEN: NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACININ EKSİKLİKLERİNİN GİDERİLMESİ NOKTASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLARDIR

Meslek okullarının eğitimine dikkat çeken Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Özgen, meslek eğitim kurumlarının işletmelerle işbirliğinin gerekliliğine vurgu yaparak, “Eğitim sistemimizin özel sektörle ihtiyaçları ve uyumun artırılması gerekmektedir. İşletmelerimizin en çok sıkıntı yaşadığı sıkıntıların başında nitelikli eleman ihtiyacının eksikliklerinin giderilmesi noktasında karşılaşılan sorunlardır” diye konuştu.