Elazığ’da olumsuz hava şartlarıyla birlikte vatandaşlar, güneşli havaya hasret kaldı.

Elazığlıların beklediği haber Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden geldi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Elazığ için 28 Mart – 4 Nisan tarihleri arası için sıva hava uyarısı yaptı. Yapılan uyarıya göre hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği söylenildi.

“HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre Bölgemiz genelinde havanın yarın (29.03.2022 Salı) parçalı bulutlu, Çarşamba( 30.03.2022 ) sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı, Perşembe gününden itibaren ise bölgemiz genelinde havanın parçalı ve az bulutlu olarak geçeceği, hava sıcaklıklarının, artarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği, rüzgarların güney ve Güney Doğulu yönlerden hafif yer yer orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor” denildi.

METEOROLOJİ UYARI YAPTI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından oluşması muhtemel riskler ile ilgili yapılan açılamada, “Sıcaklıklardaki yükselişe bağlı olarak yüksek kar örtüsünün olduğu yerlerde, kar erimeleri sebebiyle meydana gelmesi muhtemel heyelan, çığ riski ile su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir” ifadeleri yer aldı.