Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya Açıkladı! Yağışlar Bitti mi?

Hasret kalınan yağmur son 1 haftadır etkisini gösterdi. Peki yağışlar devam edecek mi, önümüzdeki günlerde nasıl bir hava hâkim olacak?

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya Açıkladı! Yağışlar Bitti mi?

Yağışlar geç de olsa yüzünü gösterdi.

Yağmurlu havanın uzun süreli olacağını beklerken şimdilik aramızdan ayrıldı.

KAYA: ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIK AZ BULUTLU BİR HAVA BEKLİYORUZ

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Ömer Faruk Kaya, “Yaptığımız analizlere göre geçen hafta yapmış olduğumuz tahminler doğrultusunda gerçekten yağışlar gerçekleşen yağışlarımız. Bugün itibariyle bölgemizde ve ilimizde son buldu. Önümüzdeki günlerde açık az bulutlu bir hava bekliyoruz. Sıcaklıklarda bir artış olacak. Mevsim normallerimizin 3-5 derece üzerinde bekliyoruz. Günlük en yüksek sıcaklıklar 18-19-20 derece civarında. Gece en düşük sıcaklıklar ise 8-9 derece civarında olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

2021 yılı Ekim ayı yağışta 2020’yi geride bırakarak 50 kg yağışı ile ön plana çıktı.

KAYA: ELAZIĞ MERKEZDEKİ YAĞIŞIMIZ 40 KİLOGRAM CİVARINDA BİR YAĞIŞ KAYDI GÖZLEMLENMİŞTİR

Bölge Müdürü Kaya, “Geçen yıl Ekim ayında 0.2 kilogram yağış kaydetmiş bulunmaktayız il merkezimizde. Ancak bu yıl son düşen yağışlarla birlikte 50 kilogram civarı bir yağış kaydettik. Bu uzun yıllar ortalaması olarak. Elazığ merkezdeki yağışımız 40 kilogram civarında bir yağış kaydı gözlemlenmiştir” dedi.

KAYA: SABAH SAATLERİNDE SİS VE PUS GÖZLENMEKTE

Meteoroloji Bölge Müdürü Kaya, “Mevsim itibariyle artık sabah saatlerinde yer yer sis ve pus görülmeye başlayacak. Bu sis ve pus görüldüğü zaman görüş mesafesini de kısaltmakta. Sabah saatlerinde karayollarında yolculuk vatandaşlarımızın görüşün kısıtlı olduğu yerlerde trafik kurallarına ve işaretçilerine uymasını tavsiye ederiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2021, 18:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137