Tiyatro Sanatçısı Levent Genç namı diğer; Mevlüt Gakko, Yöresel ürünleri sattığı dükkanında her çeşit meyveden ürettiği sirkelerin satışına başladı.

MEVLÜT GAKKO: DEDEMLERİ TAKİP EDEREK BİR ŞEYLER ÖĞRENMEYE ÇALIŞTIM

50 yıla aşkın ailesinin sarımsak ve sirke kürü yaptığını dile getiren Mevlüt Gakko, “Tarihi Kesrik Hamamı Kızılay mahallesindeki dedemlere aittir. Dedemler 80’li yıllarda hamama gelenlere hem maden suyu verirdi hem bir sürahi saf sıkılmış limon suyu vardı bu ikisini verirdi. Ama hamama gelen rahatsızlığı olan olursa dedem ona sarımsak, limon ve maydanoz kürü hazırlanmış şekilde birer bardak verirdi. Ben bunları izleyerek dedemleri takip ederek bir şeyler öğrenmeye çalıştım. Hamamda mahzende dedemle birlikte kürlerimizi sirkemizi küplerde saklardık”

MEVLÜT GAKKO: BİZDE ŞUAN 50 YILI AŞKIN MAYALARIMIZ DURUYOR

Her türlü meyvenin kürünü yaptığı söyleyen Levent Genç, kendisinde 41 meyve ve sebzenin mayasının olduğunu dile getirerek, “ Ben dedemden ve rahmetli babamdan mayalarını aldım. Bizde şuan 50 yılı aşkın mayalarımız duruyor. Şimdi ise kendi sirkelerimi kürlerimi kendim yapıyorum.

MEVLÜT GAKKO: KORONAVİRÜSE VE HER DERDE DEVA

Yaptığı kürlerin koronavirüs ve her derde deva olduğun uifade eden Mevlüt Gakko, “İçerisinde C vitamini var her derde devadır. Hastası olan şifa isteyen herkes kullanabilir. Korona virüs hastalığına da iyi gelir”