Günışığı Gazetesi İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca önceki gün kendisiyle ilgili sosyal medyaya düşen görüntülere ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada dün yaşanan tatsız olayın yargı sürecinde olduğunu söyleyen Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“09 Mayıs 2024 perşembe günü Olgunlar Kavşağı trafik ışıklarında yaşadığımız olayın bazı sosyal medya hesaplarında farklı ve güdümlü algılar oluşturacak şekilde servis edilerek yayınlanması sonrası kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesi özel gayret ve çabaları görüldüğünden açıklama yapma zorunluluğu hâsıl olmuştur.

Yaklaşık 10 yıl gazetemizde çeşitli görevlerde çalışırken evlilik yaparak İstanbul’a yerleşen personelimiz, çekişmeli boşanma süreci devam ettiği bir süreçte Elazığ’a dönmüştür. 5-6 yaşlarında erkek çocuğuyla birlikte yaşam mücadelesi verirken bir yandan da bir sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanması sağlanan video görüntülerindeki şahısla boşanma davası devam etmekte olan eşi tarafından da sürekli baskı, iftira ve iş için müracaat ettiği her işyeri sahibini tehdit ve iftira atmak kaydıyla iş talebinde bulunulan şahısları korkutup sindirerek eşinin işsiz kalmasını sağlamıştır.

Olayların bu şekilde devam ettiği bir süreçte eski işyeri olan gazetemize müracaat eden genç kadın, bir müddet daha iş bulamadığı takdirde çocuğunun velayetinin kendisinden alınacağını ancak çocukla ilgili de babası hakkında buradan izahı kabil olmayacak farklı bir dosyanın soruşturma ve kovuşturma aşamasında olduğunu ileri sürerek eski iş yerinde çalışıp çocuğunu kimseye muhtaç etmeden yetiştirme talebinde bulunmuştur.

Çaresiz ve Elazığ gibi manevi hassasiyetleri olan bir şehirde genç bir kadının ekmeğini alın teriyle kazanma talebi tarafımızdan olumlu karşılanmış ve genç kadın, çocuğunun okulu için yarım gün evinde, yarım gün ise gazetemizde çalışmak üzere yarım gün esaslı olmak üzere asgari ücret karşılığında tarafımızdan işe alınmıştır.

Önceki gün Araçta kız kardeşim ve Adli Bilişim Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi erkek yeğenimle Mustafa Paşa Mahallesi’nden Ataşehir Mahallesi’ne seyir halinde iken Olgunlar Kavşağında kırmızı ışıkta beklediğim sırada, dışarıdan bir sesin “beni mi takip ediyorsun lan!” demesi üzerine sesin geldiği yöne baktım bu şahsı gördüm. Kız kardeşimin “abi muhatap olma” ihtarları üzerine muhatap olmayıp davranışlarını kaydedip kolluk kuvvetlerine atmak üzere telefonumu açtım.

Kayıt ederken şahıs ikide bir “beni mi takip ediyorsun” diyerek hakaret içeren konuşmaları üzerine el frenini çekip inmek istesem de yeğenim ve kız kardeşimin engellemesiyle inemedim. Taki şahsın hakaretlerinin dozunu arttırmasına kadar. Trafikte araçların durduğu, vatandaşların olanları izlediği bir ortamda; “sen utanmıyor musun evli kadınla birlikte olmaya” demesi üzerine her erkeğin üzerine atılacak bu iftira karşısında yapacağı en doğal refleksle aracımdan indim.

Araçtan iner inmez az önce ahkâm kesen şahıs kaçmaya başladı. Kısa süreli  kovalamanın ardından yakalayamadım. Meğerse elinde telefon olanları kayıt altına alıyormuş. Işıklarda duran araçlardan inen vatandaşların araya girmesiyle olay yerinden ayrıldık.

Ardından elindeki görüntüleri neredeyse tüm basın kuruluşlarına göndererek sanki biz kendisini takip ediyormuşuz gibi bir algı yaratmaya çalışma gayreti, bu şahsı ve yaptıklarını iyi bilen medyamız tarafından ciddiye alınmamakla birlikte sadece bir sosyal medyada yayınlatmıştır.

Konu, İlimiz Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman başta olmak üzere ilgili her resmi mercilere anında aktarılmış olup Cumhuriyet Başsavcımızla da yüz yüze görüşmek kaydıyla anında bilgi aktarımı yapılmıştır.

Konuyla alakalı yargı ve kolluk kuvvetlerimiz işbaşında olup yayınlanan video kayıtlarında itiraf ettiği silah ve bizleri hangi noktadan itibaren takip ettiği mobese kayıtları ile alakalı çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü bilgimiz dahilindedir.

Bu tür tatsız ve mide bulandırıcı olaylarla motivasyonumuzu bozmadan almış olduğumuz yeni görevimizi hakkıyla ifa etmek için yolumuza kararlılıkla devam etmekle beraber kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğumuz bu tatsız olayla alakalı arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulunan siyasilerimizden,  oda başkanlarımıza, STK temsilcilerinden eş dost, arkadaş, okurlarımız ve il içi ve il dışındaki tüm Elazığlı hemşehrilerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” İfadelerine yer verdi.

Elazığ’da İlçe Müftüleri Toplantısı Gerçekleştirildi Elazığ’da İlçe Müftüleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Editör: Yakup Uğur