MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

TRT Haber ile birlikte 50 Anadolu kanalından canlı yayınlanan “Anadolu Soruyor” programının bu haftaki konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım oldu. Aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandıran Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaseti güvenlikçi siyasettir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, Akbıyık’ın Sorularını Cevaplandırdı

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve TRT Haber ile birlikte 50 Anadolu kanalından ortak yayınlanan Anadolu Soruyor programının canlı yayın konuğu MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, aralarında Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın da olduğu gazetecilerin sorularını cevaplandırarak yerel seçim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

YILDIRIM: 15 TEMMUZ GECESİ BANA GÖRE BİR HAÇLI SEFERİDİR

MHP’nin “Beka” sloganıyla ilgili soruyu cevaplandıran Yıldırım, “Beka; biz etrafı ateşle çevrili bir ülkeyiz. Yani burası ne İsviçre ne Fransa ne İsveç. Burası dünyanın merkezi. Jeopolitik açıdan, stratejik açıdan her yönüyle tarihinden bugüne kadar Ortadoğu’nun merkezi olmuş bir coğrafya. Bu coğrafyanın merkezi çoktur. Bu coğrafyanın etrafı 3 yanı deniz, 4 tarafı düşmandır. Şu coğrafyanın şöyle bir özelliği vardır geçmişten bugüne kadar; takip ederseniz bana göre bin 500 yıldır tarih haç ile hilalin mücadelesidir. Bin 500 yıldır da haçlıların bu coğrafya üzerinde haçlı seferleri vardır. Bu hiç bitmez. Bu coğrafyanın bir özelliği de şu vardır son 200 senedir Sultan Hamit’ten bugüne kadar dünyada başı daralan, sıkışan, ülkelerinden, dininden, diyanetinden dolayı çıkarılan insanların güvendiği, sığındığı en muhlis yerdir. Burası kalesidir. Türk milletinin vatanı, ümmeti Muhammedin sığınacağı en son güvenli liman. Burası böyle bir yer. Haç ile hilalin mücadelesinden eğer haç galip çıkacaksa bu kaleye bir şey yapmalıdır. Onun içindir i Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyaseti güvenlikçi siyasettir. Popülist siyaset yapmamıştır. Yani herkes bizden istediğini duysun diye bir gayretin içerisinde olmadık. Biz vaktiyle çözüm sürecinde yalnızda kaldık. Ama buradaki geldiğimiz nokta şu; u an itibariyle 15 Temmuz gecesi bana göre bir haçlı seferidir” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: ÜLKENİN BEKASI İÇİN DÜŞÜNÜLMÜŞ VE HAYATA GEÇİRİLMİŞTİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Bu beka için kurulmuştur Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ülkenin bekası için düşünülmüş ve hayata geçirilmiştir. Şimdi hedef bu. Biz bunu beka için hayata geçiriyoruz ama Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki 19 tane büyükşehri alacağım ve Cumhurbaşkanını indireceğim. Burada hedef kim? Cumhurbaşkanı. Cumhurbaşkanlığı sistemi ve Cumhurbaşkanı. Dolasıyla bizim etrafımız hali hazırda düşmanlarla çevrili, sıkıntılı. Şimdi Afrin’e ne dedi Cumhuriyet Halk Partisi? İlk başta Cumhuriyet Halk Partisi dedi ki ‘Suriye bataklığına girmeyin’, arkasından ‘Cerablus’ta da, Elbab’ta da; Afrin’e hiç girmeyin’. Daha sonraki iş şekillendi sesini çıkarmadı, ‘A'frin şehir merkezine girmeyin terör orada kalsın’ dedi. Orada fethedildi sonra ne oldu? Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı ne dedi? ‘Afrin’i fetheden komutanın apoletlerini sökeceğim’ dedi. Burada bir kin ve bahsat var. Ülkenin geleceğini, güvenliğini tehlikeye atan bunlar. Dolayısıyla bizim için bir beka meselesidir. Önümüze şu çıkacak; Cumhuriyet Halk Partisi 2 siyaset yapıyor. 1; ‘Yüksek Seçim Kuruluna inanmyorum’ diyor, ‘tanımıyorum bilmiyorum’ diyor. Eğer seçimi kaybederse bunu başta söyleyecek. ‘Biz zaten bunlara inanmıyorduk’ diye. Eğer Allah göstermesin es kaza başarı yakalarlarsa ortaya çıkacaklar ‘Cumhurbaşkanlığı sisteminden vazgeçilmelidir, Cumhurbaşkanı inmelidir, tekrar parlamenter sisteme geçeceğiz, tek adamlık sisteminden vazgeçmemiz gerekir’ diye sokağa çıkacaklar. Bu Venezüela’da varsa, Fransa’da varsa bizde de var. Biz de dün İstanbul’da ki hadiesleri hep beraber gördük, gezdik. Şimdi buradaki bunun formülü nedir bize göre? Cumhur İttifakı inşallah %52’nin üzerine çıkacak, bu 19 büyükşehri de alacak” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: İSİM ÜZERİNE SPEKÜLASYON YAPMA VE TERCİHİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL

Son olarak TBMM Başkanlık seçimleriyle ilgili soruyu cevaplandıran MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “İstediğim herhangi bir isim yok. Sayın Genel Başkanımız Mehmet Özhaseki Bey’i ziyarete gittiğinde dedi ki ‘A’sı, B’si yok’. AK Parti kimi aday gösterirse biz elimizdeki 49 oyla onun yanındayız. Bizim herhangi bir isim üzerine spekülasyon yapma ve tercihimiz söz konusu değil” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 20:42

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137