Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısında Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili konuştu.

“BUNLAR İÇİMİZDE DIŞIMIZDA SÜRÜNEN ZEHİRLİ YILANLARDIR”
Türkiye'nin her türlü zorluğun üstesinden gelecek güçlü bir devlet olduğunu kaydeden Bahçeli, “Şov yapan, gerçekleri çarpıtan, karanlıktan medet uman, yardımların yetersizliğini söyleyip arkasını dönünce kıs kıs gülen, duyguları istismar edip yalan ve yanlış bilgileri servis eden bir güruhun varlığı bize göre utanç vesikasıdır. Ünlü-ünsüz bazı soytarıların sosyal medyadaki kokuşmuş ve provokatif paylaşımları bir başka rezalet ve hezimettir. Bunların milli ve ahlaki seviyeleri dip yapmıştır. Muhalif olmak demek muzır ve mumyalanmış şahsiyete sahip olmak demek değildir. Milli kederde buluşamayan, milli hedeflere ve milli haysiyete nasıl sahip çıkacaktır? Enkazın altında kalan, fikren ve ahlaken iskelete dönen asıl bunlar değil midir? Acıları dindirmek, mağduriyetleri bitirmek için insanüstü gayretle mücadele sürerken, devlet ve millet düşmanlarının, terör örgütü yandaşlarının isnat ve iftiralarının tedavüle girmesi tertiptir, tuzaktır. Bunlar içimizde dışımızda sürünen zehirli yılanlardır” dedi.

“ELAZIĞ’IN TÜRK MÜ KÜRT MÜ OLDUĞUNU SORGULAYAN ŞEREFSİZLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLARDIR”

Genel Başkan Bahçeli, “Elazığ’ın Türk mü Kürt mü olduğunu sorgulayan şerefsizlerle, Malatya’da hasar gören bazı köylerin Alevi olduğundan dolayı ayrımcılığa maruz kaldığını yazıp çizen alçaklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Millet burnundan solurken fitne aşılamak için çakal mevziisine girenler inanıyorum ki hak ettikleri cezaları alacaklardır. Türk milleti hamd olsun diridir, Elazığ’da, Malatya’da, Van’ın Bahçesaray ilçesinde varlığını göstermiştir” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR ENGEL ŞAHLANMIŞ VE AYAKLANMIŞ MİLLİ RUHUN ÖNÜNDE DURAMAYACAKTIR”

Türkiye’nin birliğine dikkat çeken Devlet Bahçeli “Yurdumuzun dört bir yanından harekete geçen yardım konvoyları, toplanan paralar, edilen dualar, dalgalanan inanç ve irade birliği Türk milletinin soylu vasfının müstesna bir tezahürüdür. Türkiye Cumhuriyeti her zorluğun üstesinden gelecektir. Hiçbir engel şahlanmış ve ayaklanmış milli ruhun önünde duramayacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir olacağız, Gakgoşlar kadar samimi, dürüst, dost canlısı, cesur yürekli ve ahlaklı duracağız. Aynı zamanda Malatya kadar istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkacağız" diye konuştu.