Milliyetçi Hareket Partisinin Adım Adım 2023 "Köyüm Benim" Sohbet Toplantıları devam ediyor.

Elâzığ’da başlayan ve 3 gün farklı adreslerde devam edecek olan toplantıların ikincisi MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım katılımı ile merkez ve ilçe köylerin ziyaret edilmesiyle sürdü.

MHP Heyeti ikinci günün ilk toplantısını Elmapınar köyünde gerçekleştirdi.

IŞIKVER: AŞABİLECEĞİMİZ HER SIKINTIDA SİZLERİN YANINDA OLABİLME MAKSADIYLA BURADAYIZ

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, düzenlenen programın amacını anlattı. Işıkver, “Sayın Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Bey, köye giden yüreğini de alıp gitmelidir bizde de o yürek var. Yağız yüzlü, elleri nasırlı köylülerimizin bir adım arkasındayız onlarla beraberiz. Her sorunlarında bir adım arkalarına baktıklarında bizleri görecekler şiarıyla başlattıkları bu anlamlı organizasyon bugün itibariyle 9 vilayette devam etmekte. Dün de rabbim nasip etti ilk etkinliğini Elazığ’da Kuyulu Köyü’nde gerçekleştirdik. Bugün burada saygıdeğer Genel Başkan Yardımcımız, büyüğümüz, değerli divan üyelerimizin sizlerle hemhal olmak bölgenin sorunlarını dinlemek, köylerimizin sorunlarını doğru algılamak, insanımızın sorunlarıyla gönülleri birleştirmek suretiyle, hemhal olmak suretiyle burada aşabileceğimiz her sıkıntıda sizlerin yanında olabilme maksadıyla buradayız” dedi.

DİLEK: 2 BİN METRE SULAMA KANALINI DA ÇÖZMÜŞ DURUMDAYIZ

MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek, köylerin sıkıntılarını çözme noktasında çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Dilek, “Buranın hizmetten yana devletimiz var olsun bir sıkıntı yaşamamaktadır. Elimizden geldiği kadarıyla yapılır bütün hizmetlerin tamamının kendisinde emeğimiz, elimiz, kolumuz ve desteğimiz var. En son olarak bu köyde uzun yıllardır çok eskiden yapılmış sulama kanalları ve o kanalla ilgili sıkıntılı su kayıpları vardı biz bu dönem bütün il genel meclisi arkadaşlarımızın, devletimizin katkılarıyla programa aldırdık ve yapılmak üzere. 2 bin metre sulama kanalını da çözmüş durumdayız” dedi.

Köy muhtarları köylerinde yaşanan sorunları Yıldırım ve beraberindekilere anlatarak çözüm istediklerini ifade etti.

YILDIRIM: BİRLİĞE VE BERABERLİĞE İHTİYAÇ VAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, muhalefeti eleştirerek dış siyasette konu Türkiye olunca birleşmemiz gerek dedi. Yıldırım, “Bulmanız için bir olmanız lazım, zaman zaman birliğe ve beraberliğe ihtiyaç vardır. Yunanistan’a karşı, Fransa’ya karşı, size düşmanlık edenlere karşı birlik olmanız lazım maalesef siyasette bunu yakalayamadı. Şimdi seçim sürecine giriyoruz, yani Azerbaycan’da savaş olur Ermeni’den yana olursun, Doğu Akdeniz’de Yunanistan’dan yana olursun, Avrupa’da İsveç’ten yana olursun ama Türkiye’den yana olmazsın. Kimse de dönüp ne konuşuyorsun demez. Sadece CHP Finlandiya’nın yanındayız dediğinde bir kişi ağzını açtı, Deniz Baykal’ın kızı o tepki koydu onun dışında kimse ağzını açmadı” dedi.

YILDIRIM: 6’LI MASA BİR BASKI ALTINDA KALDI

Yıldırım, Cumhur ittifakı adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatarak 6’lı masayı eleştirdi. Yıldırım, “Cumhur İttifakı’nın adayı belli. Aday net. Sayın Cumhurbaşkanımız Allah nasip ederse bizim Cumhurbaşkanı adayımız. Diğer taraftan zillet ittifakının şuana kadar adayı belirlemiş değil ama şunu biliyoruz Kemal Kılıçdaroğlu buranın adayı. 6 tane genel başkan yardımcısı, 1 tane grup başkan vekili ve belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etti. Şimdiden bahane başladı. Her ne kadar 6’lı masa belirleyecek, 6’lı masa kararı verecek bekleyen olsa da 6’lı masada bir baskı altında kaldı. Hanımefendi dedi ki biz noter değiliz sana olan borcumuzu ödedik, kazanacak adayla gitmek istiyoruz dedi ama daha sonra sustu. 2 kere televizyonlarda Kılıçdaroğlu’yla ilgili kazanacak adayla gitmemiz lazım dedi onların adayları da 2 tane belediye başkanıydı.  Sağ partiler yeni partiler kurdular. Gelecek Partisi, DEVA Partisi kuruldu, MHP ikiye bölünde İYİ Partisi kuruldu. Sağ partiler solu iktidara getirmek için gayret ediyor. Benzer durum İstanbul’da oldu, İstanbul Belediye Başkanlığı bu şekilde alındı. Bir taraftan gizli odak HDP alttan tutuyor ellerini ve İstanbul Belediye Başkanı Eyüp Sultan’da Yasin okuyarak Belediye Başkanı oldu, şimdi İstanbullulara Yasin okutuyor. Benzer bir durum Türkiye’de de olur çünkü münafık bir siyaset var, kendini gizleme, saklama, başkalarını kandırma siyaseti şuan da hakim olan mantık o. Nasıl kandırılır. Şimdi en son Sayın Kılıçdaroğlu’nun çektiği videoda yanına Türkçülüğün esaslarını koymuş Marksist bir başkan millete yan yapıyor. Türkçülüğün esaslarını okuyun sen marksın kapitaliyle geldin oraya, Türkçülüğün esaslarıyla alakan ne. Türk Milliyetçilerini kaldırıyor. Şuanda Türkiye’nin bir baş örtüsü meselesi var mı, yok” dedi.

Heyetin bir sonraki durağı Güzelyalı köyü oldu.

Güzelyalı, Kıraç, Beydoğmuş, Sarıbük, Sedeftepe köylerinin muhtarları köylerinin eksiklerini iletti.

DİLEK: KÖPRÜYLE BÖLGEYE BÜYÜK BİR CANLILIK GELİR

İl özel idare tarafından yapılan çalışmaları anlatan İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek’te Karaçor bölgesinde geçmiş yıllarda projelendirilmiş köprünün yapılmasını istedi. Dilek, “Burada suyla bağlantılı bir Karaçor diye bir bölgemiz var bizim. Karaçor bölgesinin genelde sebze ihtiyaçları öteki yol güzergahından geliyor. Aşağı yukarı 90 kilometre bir kısalma olacak. Köprünün ayakları da uzun yıllar önce atılmış ve atık vaziyette duruyor eğer burayla ilgili bir program veya yetkililere bu durumu iletirsek biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu bölgenin büyük bir sorununu çözmüş oluruz, büyük bir canlılık gelir. Programa aldırıp bununla ilgili hızlandırılmış bir çalışma yaparsak bu bölgeye yapılmış en büyük hizmet olmuş olur. Diğer problemleri biz burada yöresel olarak çözeriz fakat genel olarak şehir merkezi idareyi ilgilendirdiği için burada Sayın Genel Başkan Yardımcımızdan katkı bekliyoruz” dedi.

Yıldırım ve beraberindekiler daha sonra Hankendi köyünde muhtarlarla bir araya gelerek talepleri dinledi.

MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak ile MHP İl Genel Meclis Üyesi Osman Dilek’te sorunlar hakkında konuştu.

Heyet Hankendi köyünün ardından soluğu Poyraz Köyü’nde aldı.

YILDIRIM: CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DESTEK İSTİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef alan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun Kavala ve Demirtaş niye çıkmıyor sözlerine de tepki göstererek Cumhur ittifakına destek istedi. Yıldırım, “Ocak ayında 15inde bağırır Kılıçdaroğlu, salatalık kaç lira biliyor musunuz diye. Ocak ayının 15’i kar diz boyu. Şimdi fiyat çıkar niye sandığı getirin, yönetemiyorsunuz seçime gidelim, arkasından da o domatesin nasıl ucuza imal edileceğini söylemez, Demirtaş niye çıkmıyor diye laf oraya gelir. Ekonomi kullanılır, vatandaş çöpten besleniyor diye acıtasyon yapılır ama asıl meseleye gelelim, asıl meselesi Kavala içerden çıkarma, Demirtaş’ı içerden çıkarma. Sen sanırsın ki Demirtaş’la Kavala’yı akşam namazından hocalar camiler aldı götürdüler bunlar sütten çıkma ak kaşık. Bunlar Türkiye’yi yaktı yıktı. İstanbul’da ne kadar dükkan varsa hepsini yaktılar döktüler. Yazık değil mi memleketin malına. Cumhur ittifakı Türkiye’ye bölgeye çok büyük katkıları olmuştur bizim adayımız belli, kararımız nettir. Sizden istediğimiz önümüzdeki seçimlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek istiyoruz, Cumhur ittifakına destek istiyoruz, parlamento seçimlerinde Elazığ’ın MHP Milletvekili yok, milletvekillerini seçin bende fahri milletvekili olayım” ifadelerini kullandı.

Heyet daha sonra Altıkaya köyü'ne geçti.

Her yerde olduğu gibi Altıkaya köyünde de muhtarlar sıkıntılarını dile getirdi.

FIRAT: TALEPLER BİZE GELDİĞİNDE BİZ GÜCÜMÜZ NİSPETİNDE İLGİLENİYORUZ

MHP İl Genel Meclis Üyesi Veysel Fırat, il özel idaresinin bütçesi noktasında köylerin sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirti. Fırat, “Ben Genel Meclisi üyesi olarak muhtar arkadaşların talepleri bize geldiğinde biz gücümüz nispetinde ilgileniyoruz ama bazı sorunlar var ki bizi aşıyor onları Sayın Genel Başkanımız ilgilenirse memnun oluruz. Bizim yapacağımız işler sınırlı, bize ayrılan bütçe sınırlı. Biz kendi bütçemiz noktasında muhtarlarımın da varsa talepleri iletsinler. Bizler her yıl kasım ayında program yapıyoruz ama sınırlı bütçeye göre köylülere yapacağımız içme suyu, asfalt gibi çalışmalar fazla yapamıyoruz çünkü o biraz pahalı bir iş” dedi.

Cumhur İttifakına destek isteyen MHP MYK üyeleri Eyüp Gönültaş, Alper Erdem ile MHP MDK üyesi Alp Giray Erdem’de vatandaşlara teşekkür etti.

YILDIRIM: TALEPLERİ BİZ TAKİP EDECEĞİZ

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, sorunları Ankara’da ilgili kişilere ileteceklerini söyledi. Yıldırım, “12 köyü kapsayacak sulama yönetiği. Elmapınar’da da var böyle bir talep bu tür talepleri biz takip edeceğiz. Biz bunu yaparız bir iddia sahibi değiliz ama biz takip ederiz. Gerek DSİ’de gerek Tarım Bakanlığı’nda biz işi takip edeceğiz” dedi.