MHP İl Başkanı Semih Işıkver, korona virüs salgını dolayısı ile yaşlılara uyarılarda bulunarak, “Lütfen evden çıkmayın” çağrısında bulundu.

 

IŞIKVER: TEDBİRLERE HARFİYEN UYMAMIZ ELZEMDİR

İl Başkanı Işıkver, “Çin’de ortaya çıkan ve dünyanın neredeyse bütününe yayılan yeni tip korona virüs tehdidi nedeniyle ülke olarak çok zorlu günler geçirmekteyiz. Virüsünün yabancı ülkelerden ülkemize giriş yaptığı günden bugüne 11 günde 947 vatandaşımızda bu hastalık tespit edilmiş ve ne acı ki 21 tane büyüğümüzde bu hastalık vesilesiyle hayatını kaybetmiştir. Devletimiz aylar öncesinde çok önemli tedbirler alarak, hastalığın ülkemize girişini uzunca bir süre engellemiştir. Fakat Maalesef an itibariyle hastalık ülkemize giriş yapmış ve hızlı bir şekilde yayılmaya devam etmektedir. Dünyanın bütününü kasıp kavuran ve şuana kadar tedavisi bulunamayan bu hastalığın daha fazla cana kıymadan sevdiklerimize zarar vermeden bir an evvel bertaraf edilebilmesi için Sağlık Bakanlığımız tarafından alınan tedbirlere harfiyen uymamız elzemdir.

 

IŞIKVER: MECBURİYET HASIL OLMADIKÇA EVLERİMİZDEN ÇIKMAYACAĞIZ

 Bu tedbirler kapsamında yüksek risk grubu olarak tabir edilen 65 yaş üstü büyüklerimizin evlerinden çıkmalarına da sınırlandırmalar getirmiştir. Bizlerde mecburiyet hasıl olmadıkça evlerimizden çıkmadığımız gibi büyüklerimizi izole etmeli, onlarlar ihtiyaçlarını giderme dışında temaslarımızı azaltmalıyız. Unutmayalım ki bizler için bir şekilde atlatılabilecek bir durum da olsa yaşlılarımız için büyüklülerimiz için ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir tehditle karşı karşıyayız. Bu vesile ile 14 gün kuralını unutmadan 15-20 gün gerekirse 1 ay devletimiz ne kadar ön görürse mecburiyet hasıl olmadıkça evlerimizden çıkmayacağız. Büyüklerimizle temaslarımız azaltacağız. Büyüklerimizle temaslarımızı azaltacağız onları izole edeceğiz. Onlarla ihtiyaçlarını giderme dışında temaslarımızı minimize edeceğiz. 15- 20 günlük önlem sinilesi ile inşallah Allah’ın izniyle ailelerimizin, sevdiklerimiz, ülkemizin ve milletimizin selamete çıktığını göreceğiz” dedi.

BAŞKAN IŞIKVER, SAĞLIK ÇALIŞANLARINI UNUTMADI

“Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz” diyen Başkan Işıkver, canla başla gecesini gündüzüne katan sağlık çalışanlarını da unutmadı. Semih Işıkver, “Başta bizler için tehdidin ortaya çıktığı günden bugüne canlarından ailelerinden sevdiklerinden ödün vererek fedakarlık ederek mücadele eden deyim yerindeyse savaşan bütün sağlık çalışanlarımız olmak üzere hepinizi en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.