24 Haziran seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi yurt dışı oylarının da gelmesiyle birlikte Elazığ’dan milletvekili çıkaramamıştı.

Bunun üzerine MHP Elazığ İl Teşkilatı, oyların tekrar sayılması gerektiğini belirtmiş ve Genel Merkezden Elazığ’a gelen heyetle birlikte merkez ilçe seçim kuruluna dilekçe vermişti.

MHP’nin itirazı üzerine itiraz edilen sandıklar açıldı ve oyların sayımı tekrar yapıldı. Oyların tekrar sayılması sonrasında milletvekili dağılımında herhangi bir değişiklik olmadı.

Oy dağılımında bir değişiklik olmayınca MHP bu kez tüm sandıkların açılması ve Elazığ’da kullanılan tüm oyların yeniden sayılması için merkez ilçe seçim kuruluna dilekçe vermişti. Ancak merkez ilçe seçim kurulundan, MHP’nin bu isteğine olumsuz cevap geldi.

  

İL SEÇİM KURULUNA DİLEKÇE VERİLDİ

Merkez ilçe seçim kurulundan hayır cevabı alan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Teşkilatı tüm oyların sayılması için bu kez il seçim kuruluna başvurdu. İl seçim kuruluna tüm oyların yeniden sayılması için başvuruda bulunan MHP teşkilatı il seçim kurulundan gelecek haberi bekliyor.

  

SONUÇ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İl Seçim Kurulunun konuyla ilgili kararı en geç Pazar günü saat 16.00’a kadar vermesi bekleniyor. MHP eğer İl Seçim Kurulu’ndan da olumsuz cevap alırsa oyların sayılması talebini bu kez Yüksek Seçim Kurulu’na iletecek.