MHP İl Teşkilatı ve MHP İl Genel Meclis Üyeleri Alpagut Köyüne giderek Kuzova Köy muhtarları ile bir araya geldi. Düzenlenen istişare toplantısı ile muhtarların sorunları masaya yatırıldı.

MHP İl Teşkilatı ve MHP İl Genel Meclis üyelerinin durağı Alpagut köyüydü.

Kuzova köy muhtarları ile bir araya gelen heyet, düzenlenen istişare toplantısı ile muhtarların sorularını masaya yatırdı.

DİLEK: SİZDEN KATKI VE DESTEK BEKLEYECEĞİZ

Yapamayacağımız hiçbir işin taahhüdünde bulunmadık diyen MHP İl Genel Meclis üyesi Osman Dilek, “ Biz geldiğimiz günden bu güne kadar 10 aylık bir süreç içerisinde, muhtarlarımızın hepsi buradadır. Makul ölçüler içerisinde yapılması gereken, söz verip te yapmadığımız hiçbir iş olmadı. Söz verdiğimiz her şeyi yerine getirmeye, il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla gayretlerimizle elimizden geldiğini yapmaya çalıştık. Yapamayacağımız hiçbir şeyin taahhüdünde bulunmadık. Bundan sonrada bulunmayacağız fakat bu meseleleri ötelemek, geriye atmak anlamında değil. Hepsini çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bize ulaşan problemleri biz biliyoruz. 2020 yılındaki programda nelerin yapılacağını nelerin yapılmayacağını biz biliyoruz. Onun için köylülerimizin muhtarlar nezdinde yaptıkları müracaatlarını yaptıktan sonra birebir bizlerle temasa geçip işin yürütülmesi noktasında sizden katkı ve destek bekleyeceğiz. Destekte şu yapılan işin bitip bitmediğini bize bildirmeniz yeterlidir” dedi.

IŞIKVER: ÜZERİMİZE DÜŞEN NEYSE BUNU SONUNA KADAR YERİNE GETİRECEĞİZ

MHP İl Başkanı Semih Işıkver ise, “Daha önce kısa süreçte birçok bölgede muhtarlarımızla bir araya geldik. Özellikle programa alınmayan talepleriniz nelerdir, hizmetin vatandaşa aktarılmaması noktasında yaşanan sıkıntılar nelerdir, bu noktada MHP olarak İl Genel Meclisinde gurubu olan en büyük 2’inci parti olarak bizler ne yapabiliriz. Varsa yaşanan bir aksaklık, hizmetin gelişinde bir adaletsizlik bu noktada yetkililere, ilgililere, kurum amirlerine bunun iletilmesi noktasında, grubumuzun inisiyatif alması noktasında bir şeyler yapmak için buradayız. Muhtarlarımız gönül rahatlığıyla bütün şikayetlerini bütün sıkıntılarını anlatsınlar. İl Genel Meclis Grubumuz bütün sıkıntıları dinleyecek. Bizde MHP İl Teşkilatı olarak bu problemlerin, tespit edilen aksaklıklar noktasında üzerimize düşen neyse bunu sonuna kadar yerine getireceğiz” diye kaydetti.

Alaca Köyü Eski Muhtarı İbrahim Erdem, Alpagut Köyü Muhtarı Necati Yıldırım, Beşik Köyü Muhtarı Mehmet Aslan, Hıdırbaba Köyü Muhtarı Haşim Yıldız, Çöteli Köyü Muhtarı Ramazan Ayhan, Bağlarca Köy Muhtarı Mahmut Ergün, Alacakaya Köyü Muhtarı Ömer Erdem Konuşmaların ardından tek tek sıkıntılarını dile getirdi.

IŞIKVER: KUZOVAYA DAİR ÇOK BÜYÜK UMUTLARIMIZ VAR

Sorunların dinlendiği toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Benim açımdan toplantının pozitif yönü burada Kuzova Köylülerinin hep birlikte hareket etmesini, kolektif olarak birlikte tarım ve hayvancılığı, sulamanın nasıl yapılabileceği noktasında MHP nasıl bir katkı sunar bu anlam teknik ve bilimsel olarak bu işin neresinde olabilir diye ççok etkili münazaralar gerçekleştirmiş olduk. Kuzova’ya dair çok büyük umutlarımız var Uluova ve Altınova’yı çok önemsiyoruz MHP olarak Kuzova’dan böylesine birlikte hareket etme noktasında burada doğacak sinerjinin, enerjini Altınova’ya yancıyacağını ve Elazığ’ın bütün tarımına ve hayvancılığına   sulama sistemleri üzerinde yaşanan problemlerin çözümü noktasında katkı sunacağını düşünüyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.