Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları, 5 Aralık Kadın Hakları günü nedeniyle “Kadına Şiddet ve Kadın Hakları” konulu bir seminer düzenledi.

OĞUZHAN: TÜRK KADINI HER DÖNEMDE GÜCÜNÜ GÖSTERMİŞTİR

Seminerin evsahipliğini üstlenen MHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Sevinç Oğuzhan, “Türkiye’nin inşasında büyük rol alan kadınlarımız. Bu aralar büyük şiddete maruz kalıyor. Biz de bugünü sebep bilerek avukat arkadaşlarımızla bir araya gelip böyle bir seminer hazırlamaya ihtiyaç duyduk. Hem Türk kadınının hakkını bilmesi, hakkını araya bilmesi hukukçu diliyle dinlememiz herhalde bizim için daha iyi olacak. Bilinçli bir toplum olursak, kadın olarak bilinçli olursak elimizden her şey gelir. Biz güçlüyüz. Türk kadını çok güçlü. Türk kadını her dönemde gücünü göstermiştir” dedi.

Seminere konuşmacı olarak Elazığ Barosu Avukatlarından Nihan Köseli, Hülya Işık Yıldırım, Elif Benzer, ve Aycan Sağlam Tapan katıldı.

KÖSELİ: BİR DAYANIŞMA, BİR BİRLEŞME GÜNÜ OLARAK ANILMASINDA FAYDA VARDIR

Belediye Meclis Üyesi Avukat Nihan Köseli, kadınların haklarını en iyi şekilde bilmeleri gerektiğini ifade ederek, “5 aralık dünya kadın hakları günü aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün kadınlara dünyada öncülük ettiği kadınlara seçme ve seçilme hakkını bahşettiği gün olarak da tüm dünyada kutlanmaktadır. Özellikle kadınlarımızın hak arama arayışı içerisinde daha insanca yaşaya bilmesi adına, bir dayanışma, bir birleşme günü olarak anılmasında fayda vardır” şeklinde konuştu.