MHP Neden Davet Edilmediklerini Soruyor

Hazarbaba Kayak Merkezi’nin açılış programına MHP’li Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündağ ve MHP’li Sivrice İl Genel Meclisi üyesinin davet edilmemesi üzerine açıklama yapıldı. MHP İl Teşkilatı, Sivrice Belediye Başkanı ve MHP İl Genel Meclisi Grubu adına yapılan ortak açıklamada, “Bu durumun neden ve sonuçlarının ve gerekli açıklamanın ilgili kurumlar tarafından yapılmasını beklediğimizi kamuoyuna ifade etmek isteriz” denildi.

MHP Neden Davet Edilmediklerini Soruyor

Pazar günü Sivrice ilçesinde yer alan Hazarbaba Kayak Merkezi’nin açılışı gerçekleştirilmişti.

Açılışa Sivrice Belediye Başkanı ve MHP Sivrice İl Genel Meclisi üyesinin davet edilmemesi üzerine MHP İl Teşkilatı, Sivrice Belediye Başkanı ve MHP İl Genel Meclisi Grubu adına ortak açıklama yapıldı.

 

İŞTE MHP’NİN ORTAK AÇIKLAMASI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

19 Ocak 2020 Pazar günü Sivrice ilçemizde Hazarbaba Kayak Merkezinin açılışı gerçekleştirilmiştir.

İlimizin marka değerine katkısı ve Sivrice İlçemizin ekonomik ve sosyal gelişimine etkisi tartışılmaz olan Hazar Baba Kayak Merkezinin yeni konsepti ile işletmeye açılması şehrimizde sevinçle karşılanmış olumlu bir karşılık bulmuştur.

Bu önemli işletmenin ilimize kazandırılmasında emekleri geçen bütün paydaşlara teşekkür ederiz.

 

“KORUNABİLMESİ İÇİN CİDDİ ÇABA SARFEDİLMİŞTİR”

Son dönemde yapılan önemli yatırımlarla yeni bir boyut kazanan işletme ve çevresindeki orman alanının bir ihale ile özel sektöre devri istenmiş ancak partimizin ilgili kurullarının yapmış olduğu girişimler sonucunda bu tesislerin işletmesinin devri engellenmiş, daha evvel işletmenin Sivrice Belediyesi bünyesinde yapılmasının doğru olacağı görüşü defalarca yetkili mercilere iletilmiş, olumsuz geri dönüş alınınca ihalenin iptali ve Sivricemizin böylesine kıymetli bir eserinin korunabilmesi için ciddi çaba sarfedilmiştir.

Sonuç olarak da işletme, özellikle yöre insanına istihdam sağlaması amacıyla Kaymakamlık idaresine verilmiş ve bu girişimlerimiz kamuoyu tarafından da takdirle karşılanmıştır.

 

“UYARILARA RAĞMEN ANLAŞILMAZ BİR TUTUM SERGİLEMİŞTİR”

Gelinen noktada, bahse konu işletmenin Sivrice Kaymakamlığı eliyle işletilmesi için personel alımı yapılmış, Sivrice Kaymakamlığı bu alımlar esnasında da yapılan uyarılara rağmen anlaşılmaz bir tutum sergilemiş, ilçede hiçbir kesimin benimsemediği bir durum ortaya çıkmıştır.

 

“HERHANGİ BİR KATILIM DAVETİNDE BULUNULMAMIŞTIR”

Son tahlilde Elazığ Valiliği riyasetinde Sivrice Kaymakamlığı tarafından planlanan Hazarbaba Kayak Tesisi açılış organizasyonuna işletmenin sınırları içerisinde yer aldığı Sivrice İlçemizin MHP’li Belediye Başkanı Sn.Turgay Gündoğan ve başta tesis işletmesinin bugünkü halini almasında büyük emekleri olan Sivrice’nin MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Sn.Raif Aslan ve İl Genel Meclisi MHP Grubumuza herhangi bir katılım davetinde bulunulmamıştır.

 

“SÜREÇTEKİ TAVRININ GEREKÇESİ NEDİR?”

Cumhur ittifakının paydaşlarından olan partimizin Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyelerinin yok sayılarak bu organizasyona davet edilmeyişi, Elazığ Valiliği’nin bir tasarrufu mudur? Yoksa organizasyona evsahipliği yapan Sivrice Kaymakamlığının kasıtlı bir hareketi midir? Sivrice Kaymakamlığının Hazarbaba Dağı ekseninde yaşanan gelişmeler ve devam eden süreçteki tavrının gerekçesi nedir?

Bu durumun neden ve sonuçlarının ve gerekli açıklamanın ilgili kurumlar tarafından yapılmasını beklediğimizi kamuoyuna ifade etmek isteriz.

 

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Ülkemizin ve şehrimizin, birlik-beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemlerde partimize karşı yapılan bu hareketin hangi amaç ve niyetle yapıldığının takipçisi olacağımızı bir kez daha bildiriyor, konuyu ELAZIĞ Kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mert
Mert - 4 yıl Önce

Yav akıllı olun ne ittifak ne sizi işinize bakın....

İsmet
İsmet - 4 yıl Önce

Bahçeli sakın duymasın

Aksakallı
Aksakallı - 4 yıl Önce

İttifak en tepede Devlet çıkarları ve yeniden dizaynı için. Bu durum her ilde aynı. Hiç bir Devlet protokolüne Partimiz İl ve İlçe Başkanlıkları duruma göre davet edilmiyor. Bizim bu küçük hesaplarla işimiz olmadan emeğimizin olduğu yerde gidip sonuna kadar arkasında durmamız lazım. Bırakalım da küçük hesaplar yapan liyakat sız bürokrasiyi, kendi hesaplarında boğulsunlar

Hayrettin cintosun
Hayrettin cintosun - 4 yıl Önce

Sandalyenin hangi ayağını kesersen kes o sandalye devrilmeye mahkündür. Batayı kendi ayağına vurursan acısını sadece sen çekersin. İttifakın bu sözü anlayacağını sanıyorum.
Bir elazığlı vatandaş olarak bu durumdan yaralandığımı üzüntü duyduğumu düşünüyorum. anlayan anladı

Sait
Sait - 4 yıl Önce

Bırakın bu akp peşini bu bir değil her ilde aynı ama sizin lideriniz durmak yok reisle devam diyor koltuğu gitmesin sizleri çağırmış cagurmamuslar umurunda değil zaten duyarsa sizlerde ihraç edilmeye hazır olun

SIRADAKİ HABER

banner137