Siyasi partiler yaklaşan erken seçimlere hazırlanıyor. MHP Genel Merkezi’nde de hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. MHP’nin Elazığ’da hangi isimleri milletvekili adayı olarak göstereceği ise merak ediliyor.

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir bugün MHP Genel Merkezi’nde çeşitli görüşmelerde bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle de görüşen İl Başkanı Demir, seçim süreciyle ilgili bilgiler aldı.

OĞUZHAN  DEMİR’İN MİLLETVEKİLİ ADAYI GÖSTERİLECEĞİ ÖĞRENİLDİ

MHP’nin milletvekili aday listesi Elazığ’da merak edilirken MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir’in Elazığ’dan direk milletvekili adayı gösterileceği öğrenildi. MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir’in aday olabilmek için bugün Genel Merkezde İl Başkanlığı görevinden istifa etti.

MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir’in MHP’nin Elazığ’daki 5 adayından biri olacağı bilgisi gelirken Oğuzhan Demir’in MHP Elazığ Milletvekili Adayı olarak gösterilecek olmasından dolayı MHP Elazığ İl Başkanlığı görevine ise Semih Işıkver’in atanacağı gelen bilgiler arasında.

OĞUZHAN DEMİR, KANAL FIRAT CANLI YAYININDA KONUŞTU

MHP Elazığ İl Başkanı Oğuzhan Demir konuyla ilgili Kanal Fırat canlı yayınında önemli değerlendirmelerde bulundu. Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programında konuşan MHP İl Başkanı Demir, milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceği sorusuna cevap verdi.

“MÜRACAATLAR GENEL MERKEZE ŞAHSEN YAPILIP, İL TEŞKİLATINA BİLGİ VERİLECEK”

MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, “Yoğun zamanlar tabi ki seçim öncesi bir dakikamız boş değil ama her halükarda seçime en iyi şekilde hazırlanmak, en iyi neticeyi almak için tüm imkanlırımızla seferberlik halindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda yarın itibariyle müracaatları başlatıp 3 Mayıs saat 17.00 itibariyle bitirilecek, müracaat takvimi böyle. Yerel teşkilatlara da genel merkeze de müracaatlar şahsen yapılıp, yerel teşkilatlara da müracaat edecek arkadaşlarımızın aday adaylığı ilanı teşkilatın ön görüleri doğrultusunda yapılacak. Biz aday adayı olacak arkadaşlarımıza bu şekilde söylüyoruz. Tabi aday adaylığı yarın başlayacağı için hangi arkadaşlarımızın müracaat edip edemediği hakkında bilgi sahibi değiliz. Müracaatlar Genel Merkeze şahsen yapılıp oradaki alındı bilgisiyle il teşkilatına bilgi verilecek ve il teşkilatı tarafından yapılacak. Genel merkezimizin 2500 TL gibi bir ücret talebi var, yerel teşkilatımızın da kendi belirlediği bir ücret var onu da adaylar müracaata geldiğinde kendilerine söylenecek. Tabi önemli bir seçim, sonuçta ittifaklar girilecek seçim. Öncelikle en kritik yerler sandıkların olduğu kısımlardır. Tüm teşkilatlarımız onlarla ilgili hazırlıkları bitirmek üzere” ifadelerini kullandı.

“GENEL BAŞKANIMIZ TAKDİR EDERSE ADAY OLACAĞIM”

Demir, “Allah nasip ederse öyle bir niyetimiz var tabi Genel Başkanımız takdir ederlerse. Sonuçta Meclis İl Başkanı Seçimi yürütme normalde bizim omuzumuzda ama Genel Başkanımızın da uygun görmesi halinde milletvekili adayı olarak da tüm arkadaşlarımızla beraber seçimleri beraber yürütüp devam edeceğiz. En iyi şekilde alabilecek durumdayız. İstifamız halinde yerimize kimin geleceğini Genel Merkezimizle istişare etmişiz. Birisi için mutabık kalınmış hem teşkilat işleri genel Başkanı Yardımcımızın talimatları doğrultusunda yarın gereken açıklama ve yapmamız gereken toplantılar yapılıp karara bağlanacak. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla paylaşmadan tabi doğruluk oranı yüksektir diyebilirim sadece. Ama gerekli ve kesin açıklama yarın itibariyle duyrulur. Cumartesi günü de yeni yönetim kurulu arkadaşımızla bereber kesin söylemeyelim yeni yönetim hangi gün tayyin eder,  onlarla beraber hem aday adayı açıklamamızı hem de yeni yönetime devir teslimi yaparız inşallah. Yeni arkadaşlarımızla beraber bu mücadeleyi sonuna kadar gerçekleştiririz inşallah. Semih Işık’ın yerime gelme ihtimali yüksek bir durum ama kesinleşmesi yarın olabilecek” şeklinde konuştu.