Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı A Haber’e erken seçim hakkında açıklamalarda bulundu.
 

“BİR ÜLKEDE ERKEN SEÇİM KONUŞULMAYA BAŞLADIĞI ZAMAN BU FARKLI ALGILARA SEBEP OLABİLİR”

Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Öncelikle ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Aslında uzun bir süredir erken seçim ile ilgili söylemler vardı. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu’nun meydan okumaları vardı, seçime gidelim gibi beyanatları vardı, sosyal medyadan paylaşımları vardı. Tabi bir ülkede erken seçim konuşulmaya başladığı zaman bu farklı algılara sebep olabilir. Ülkenin gidişatında belki istemediğimiz sonuçlar doğurabilir. Bu anlayışla Sayın Devlet Bahçeli’nin bizlere erken seçim olsun talebi yetkili kurullarımızda ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da ortaya koyduğu tarih ile netleşmiş oldu. İnşallah bundan sonraki süreçte Türkiye’nin ilerleyişi tam bağımsız Türkiye’nin yürüyüşü Allah’ın izniyle durdurulamayacak. Çünkü Türkiye’nin son yıllarda özellikle 16 yıldır büyük bir medeniyetin mirasçıları olduğunu ve bu ülkenin güçlü bir ülke olduğunu, 81 milyon vatandaşımızla bizim sadece Türkiye’ye sığan değil, Türkiye’ye gözünü yönelten, yüzünü yönelten milyonlarca İslam mensubu kardeşlerimizin de ümidi olan bir ülke haline geldiğimizi hepimiz biliyoruz” ifadelerini kullandı.

“OYNANAN OYUNLARI BOZACAĞIZ”

Açıkkapı, "Tabi bu farklı bir endişe meydana getirdi bazı kesimlerde ve bu endişenin neticesidir ki son 16 yıl içerisinde ülkemize karşı farklı senaryolar uygulanmaya çalışıldı. En son örneğini 15 Temmuz günü yaşamıştık. Hain alçak FETÖ darbe girişimi u ülkeye yapılabilecek en büyük kötülük olmuştur. Öncesinde hem gezi olayları, hem 17-25 Aralık yargı darbe girişimi. Bütün bunlar şunu gösteriyor ki ülkemiz güçlendikçe, geliştikçe, dönüştükçe bir yerler rahatsızlık duyuyor. Ancak bizler küresel akıl ne yönde senaryo kurarsa kursun bu senaryoları boşa çıkaracak bir lidere ve kadrolara sahibiz. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da gireceğimiz seçimde özellikle son kurlar üzerinde oynanan, ekonomi üzerinde oynanan oyunu 24 Haziran’da tekrar bozacağız ve yeni hükümet sistemini tesis etmiş olacağız. Çünkü 16 Nisan’da biz bu konuyu milletimizin hakemliğine götürmüştük. Milletimiz yeni hükümet sistemine onay vermişti. Biz bu seçim ile birlikte şu anda eski hükümet sisteminin belki hastalıklını, belki zafiyetlerini yaşamamak için 24 Haziran seçimlerinde inşallah milletimizin desteği ile tekrar Ak Parti hükümetleri olarak milletimize, ülkemize hizmet edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yol yürümeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.