Milletvekili Açıkkapı Müjdeyi Verdi!

Harput’un ve Elazığ’ın tanıtımı noktasında önem arz eden, Harput’a kazandırılmaya çalışılan, Diyanet Eğitim Külliyesi yatırım programına alınarak, ihale aşamasına geçildi.

Milletvekili Açıkkapı Müjdeyi Verdi!

Harput’u hak ettiği yere getirecek çalışmalardan biri olan “Harput Diyanet Eğitim Külliyesi” ile ilgili güzel haber geldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Harput’a kazandırılmaya çalışılan, Diyanet Eğitim Külliyesinin yatırım programına alındığını duyurdu.

Milletvekili Açıkkapı, müjdeli haberi paylaşarak, “Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, İl Başkanımız ile birlikte Harput’umuza kazandırmaya çalıştığımız Diyanet Eğitim Külliyemiz Yatırım Programına alınmış ve ön ödenek gönderilerek ihale aşamasına geçilmiştir” dedi.

Ayrıca Milletvekili Açıkkapı, Harput Diyanet Eğitim Külliyesi’ni Elazığ’a kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a teşekkür etti.

KALKINMA BAKANLIĞI’NDA TOPLANTI YAPILMIŞTI

Daha önce il yöneticileri konuyla ilgili Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile bir toplantı yapmış, o toplantıda Bakan Lütfi Elvan, “Elazığ her şeye layık” diyerek, “Ben öncelikli olarak sayın valimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza huzurlarınız da çok teşekkür etmek istiyorum. Elazığ bizim için çok önem taşıyan tarihi bir şehrimiz. Bugün Harput’a yönelik çok önemli bir projeyi bizlere sundular. Ben gerçekten çok beğendim. Harput’un tarihi misyonuna yakışan bir anlamda Harput’u eski günlerine döndürebilecek çok daha canlı tutacak tarihimizi, kültürümüzü geçmişi hatırlayacağımız son drece önemli bir projeyi bizlere aktardılar. İnşallah bizde kalkınma bakanlığı olarak bu projeye destek vereceğiz. Yatırım programına alıp süratle başlaması için elimizden gelen her türlü çabayı sarf edeceğiz. Elazığ her şeye layık. Bunu öncelik ile ifade etmek istiyorum. Çünkü biz özelik ile benim bürokratlığım dönemin de DAP projesini Elazığ’dan başlattık. Belki arkadaşlarımız bilmeye bilir. Ama Doğu Anadolu projesinin ilk çalışmalarına bu adımı Elazığ’da atmaya başladık. Elazığ’da genel koordinasyonunu da o dönem de Fırat Üniversite yönetti. Koordinatör üniversite olarak çok ciddi katkılar sağladı. Öğretim üyelerimiz ben her birine özelik ile teşekkür etmek istiyorum. Elazığ eski Elazığ değil çok daha iyi konum da çok daha iyi konuma gelecek. Bizde elimizden gelen desteği vereceğiz. Ben milletvekillerimize sayın valimize belediye başkanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.



 

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2018, 20:49

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Şahin
Şahin - 6 yıl Önce

Güzel bir gelişme işte vekillerimizden bunları bekliyoruz.Güzel bir çalışma,Harput dokusuna ve mimarisine uygun bir eser oluyor. Mardin de ve Vanda, otellerde yer bulunmuyormuş, Harput da tarihi eserlerin tamamı aslına uygun restore edilmeli,

Kadir
Kadir - 6 yıl Önce

Mevcut tarihi koruyun siz önce. Bu eğitim binasında ne eğitimi verilecek? Bu bina ile turizm daha mı canlanacak?

Bahtiyar Gedik
Bahtiyar Gedik - 6 yıl Önce

Gerçek bir Müjde, eski Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu ve Vekillerimizin katkısı ile hayata geçiyor.Emeği geçenler sağolsun.

SIRADAKİ HABER

banner137