AK Parti Elazığ Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü Zülfü Tolga Ağar medya grubumuzu ziyaret etti.

AĞAR: SICAK KARŞILAMANIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM

Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık tarafından karşılanan Milletvekili Ağar, “Uzun zamandır Elazığ’a malum olaylardan dolayı gelemiyorduk. Gerek korona olsun gerek işimize olan konsantremiz olsun. Biz onun mahcubiyetini yaşıyorduk. Ben teşekkür ediyorum sıcak karşılamadan dolayı” dedi.

AĞAR: TEŞVİK SİSTEMİNİ HALLEDECEĞİZ

Teşvik sistemi ile ilgili konuşan Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, “Önceden planladığımız ziyaretleri yaptık. Diğer vekil arkadaşlarımızla da özellikle 6’ıncı Bölge muhabbetinden dolayı, 31’inde vaktinin dolamasından dolayı bundan sonraki ileriye dönük uzatılmasına yönelik KOSGEB ziyaretimiz vardı. Ayhan Bey ile beraber ben diğer vekil arkadaşlarımız adına ziyaret ettim. Bu planlamayı yapıyoruz. Bu çalışmasını önümüzdeki hafta bitirecek. Önümüzdeki hafta içinde de Ankara’da diğer vekil arkadaşlarımızla beraber bunun uzatılması ile yol haritasını önümüze koyup hızlı bir şekilde girişimlerimize başlayacağız. Biz iktidar partisinin milletvekilleriyiz. Hiçbir şey zamansız değil, hiçbir şey kuralsız değil. Ebetteki yatırım teşvikinin bir süresi olacak. O süre doğal zamanını tamamlayacak ve biz yine gideceğiz yine başvuracağız tekrar uzaması için gerekli girişimleri yapacağız, bir sıkıntı yok. Burada keke o süreçler beklense, gereksiz yere moralimiz bozulmasa, gelecek olan yatırımcı varsa onu ürkütmesek. Her türlü sitemin başımızın üstünde yeri vardır ama doğru değil halledilecek bu konular. Zaten daha 31 Aralığa kadar 2-3 ay var. Kimseye gelmeyin diyen yok, her türlü yatırıma açığız, bir sıkıntı yok. Her türlü Elazığ’ın lehine nasıl devam ettiyse bu da devam edecek” diye kaydetti.

AĞAR: YAPIMI YÜZDE 70’LERİ GEÇEN İNŞAAT ALANLARIMIZ VAR

Depremin ardından yapılan çalışmalara da değinen Milletvekili Ağar, “Maksimum derecede yerinde değerlendirilecek olan konutlar yerinde değerlendirildi. Onun haricinde yeterli sayıya ulaşmak için rezerv alanlar değerlendirildi. Kaldı ki vatandaşlarımız her zaman kentsel dönüşüm şartları içinde kendi arazilerinde eksik alan varsa değerlendirebilirler. 2 ev olabilme şansı olanlar var. Alt yapıları da son teknoloji ile yapılıyor. İnşallah onlarda kısa zamanda biter ve teslime edilir. 70’leri geçmiş konutlarımız var. inşaatta %70’leri geçen alanlarımız var. hızlı bir şekilde devam ediyor. 2 milyar TL’nin üzerinde bir yatırım yapılıyor Elâzığ’a. Bundan daha farklı hibe destekleri oldu Elâzığ’a. KOSGEB tekrar bir çalışma yapıyor. Bunu ben söylemeyeyim ama diğer vekil arkadaşlarımızla onunda gerektiği zaman açıklamasını yapacağız. Bir sıkıntı yok. Her şey kontrol altında devam ediyor. Hiç kolay değil bir doğal afet atlattık. Ciddi manada Allah’a şükür yıkım olması ama çok ağır hasarlı evimiz oldu. Devlet çok hızlı sahip çıktı. Ben 1999 depremini de gördüm. Orada kimseyi suçlamıyorum ama o günkü imkanlar vasıtasında çok ciddi açıkları vardı devletin. Şu an her türlü şeyde açıklar kapatılıyor. Şu an üstüne Covit geldi. Dünya ile birlikte bizde ciddi sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

AĞAR: ELAZIĞ’A TEKRAR MADDİ DESTEKLER SAĞLAMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Milletvekili Ağar, “Elazığ özelinde önümüzdeki aydan itibaren tekrar maddi destekleri sağlamaya çalışacağız” dedi. Her şey güllük gülistanlık demiyorum ama biraz daha kendimizi iyi günlere hazırlarsak bizde gerekli çalışmaların farkındayız. Gerekli çalışmaları yapacağız. Önümüzdeki aydan itibaren tekrar elimizden gelen maddi destekleri vatandaşlarımıza sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kaydetti.

AĞAR: HEM EKONOMİK HEM SAĞLIK OLARAK BÜYÜK SIKINTILAR ÇEKECEĞİZ

AK Parti Elazığ Milletvekili TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi ve AK Parti Genel Merkez Ege Bölge Koordinatörü Zülfü Tolga Ağar son olarak koronavirüs sürecine değinerek kurallara dikkat edilmesi noktasında Elazığlıları uyararak, “Maske, mesafe ve temizliğe dikkat edelim. Vakalar ciddi sayıda arıyor. Sıkıntısını hem sağlık olarak akabinde de yine ekonomik olarak evlere kapanarak biz çekeriz. İnsan ne yapıyorsa kendisine yapıyor. Keşke tekrar yasak olmadan kendi önlemlerimizle bu işe kendimiz sahip çıkabilsek. Ala+Mazsak yine eve kapanacağız hem ekonomik hem sağlık olarak büyük sıkıntılar çekeceğiz. yazık olur hepimize” dedi.