AK parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık’ın bu defaki durağı Yurtbaşı, Yazıkonak ve Akçakiraz beldeleri oldu.

Milletvekili Balık, Genç çiftçi projesi kapsamında TKDK desteği ile kendi işinin patronu olan kadınlarla bir araya geldi.

Milletvekili Balık’a Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz ile Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan’da eşlik etti.

Balık ve beraberindeki heyet Yazıkonak Beldesinden Fatma Kurt ve Sibel Ataş ile Yurtbaşı beldesinden Çiçek Aydın ve Akçakiraz Beledisinden Özlem Acar’ın tesislerini gezdi.

Milletvekili Balık üretime katkı sağlayan kadınlara teşekkür ederek, tüm kadınları üretime katkı sağlamaları ve desteklerden yararlanmaları çağrısında bulundu.

BALIK: BİZ HER TÜRLÜ ÇİFTÇİMİZİN, ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Özellikle kadınlarımıza hakikatten üretime katkı sağladıkları için ben teşekkür ediyorum. Bugün de Fatma Hanım’ın çiftliğindeyiz, Fatma Hanım’ın serasındayız. Fatma Hanım’da bugün gezdiğimiz kadınlarımız gibi çiftçi kadınlarımız, hayvancılıkla uğraşan kadınlarımız gibi Tarım Bakanlığı’nın genç çiftçi desteğinden destek alarak bu serayı kurmuş. Tamamı hibe seranın. Fatma Hanım’da bu yıl çok iyi bir üretimle çok iyi bir rekolteyle de salatalık üretmiş. Biz çiftçilik, hayvancılık yapmak isteyen bütün genç çiftçilerimizin, bütün kadınlarımızın yanındayız. Yeter ki bize başvursunlar, Tarım Bakanlığı’na, Tarım İl Müdürlüğü’ne gelsinler, desteklerini talep etsinler. Biz onlara her türlü desteği verip hayvancılık yapmak isteyenlere hayvanları hibe veriyoruz. Fatma Hanım gibi seracılık yapmak isteyenlere seralarını kuruyoruz, hazır bir şekilde onlara teslim ediyoruz. Bunların tamamı hibe. Yeter ki onlar bu işi yapabileceklerini düşünsünler. Ayrıca eğitimlerini de veriyoruz. Bunları yapabilmeleri, daha iyi rekolte alabilmeleri için de eğitimlerini de veriyoruz. Biz her türlü çiftçimizin, üreticimizin yanındayız” ifadelerini kullandı.

BALIK: 18-40 YAŞ ARASINDAKİ BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ HİBE PROGRAMINA BAŞVURU YAPABİLİR

Milletvekili Balık, “Artık Türkiye yalnızca tüketim değil, en önemlisi üretim toplumu. Biz çiftçilerimize verdiğimiz desteklerle, hayvancılığımıza verdiğimiz desteklerle özellikle Elazığ’ımızda Türkiye’de yeniden çiftçiliği, hayvancılığı kalkındırarak ayağa kalkarak hem hanımlarımız bütçelerine katkı sağlıyorlar hem illerimize, bölgelerimize çok ciddi katkı sağlıyorlar. Hem de elbette ki bu üretim ne kadar çok olursa fiyatlar o kadar aşağı düşer, fiyatlar o kadar makul ve mantıklı olur. Vatandaşımıza daha ucuz meyve, sebze, süt, et verebilmek istiyorsak öncelikle üretime destek vermemiz lazım. Biz üreten kadınlarımızın, üreten gençlerimizin, üreten insanlarımızın yanındayız. Ben Fatma Hanım’ı da, müdürümü de tebrik ediyorum. Bundan sonra da Fatma Hanım’ın her türlü üretiminde yanında olacağız. Genç çiftçi hibe desteklerimizde de Elazığ’da toplam 700 girişimcimize 18 ile 40 yaş arası işsiz girişimcimizi biz hem bu konuda yetiştirmişiz, hem hibelerle desteklerle onu üretime katkı sağlamışız hem de bu verimli topraklarımızı unutulmak üzere olan hayvancılığı canlandırmak üzere devlet olarak yanlarında olmuşuz. Bu hibeler devam etmekte. Gençlerimiz 18-40 yaş arasındaki bütün vatandaşlarımız önce eğitimlerini sonra hibelerini yüzde 100 hibelerini alıp üretime katkı sağlayabilir. Bu güzel topraklarda üretim yapıp hakikatten Türkiye’ye çok büyük bir katkı sağlayabilirler” şeklinde konuştu.