Milletvekili Balık Kovancılar’da Bir Dizi Temaslarda Bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Kovancılar ilçesinde bir dizi temasta bulundu.

Milletvekili Balık Kovancılar’da Bir Dizi Temaslarda Bulundu

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kovancılara gitti.

Milletvekili Balık’a Kovancılar’da bulunan parti teşkilatı üyeleri de eşlik etti.

Milletvekili Sermin Balık’ın, ilk ziyareti Kovancılar Kaymakamlığı oldu. 

Kaymakamlıkta karşılaşan MHP Milletvekili Sermin Balık ve İstanbul Milletvekili Arzu Erdem bir süre sohbet etti.

Ardından Milletvekili Sermin Balık, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü dolayısıyla fidan dikimi etkinliğine katıldı. Etkinlikle alana 2 bin 200 fidan dikildi. Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner Milletvekili Balık’a alanda yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Daha sonra Fidan Dikimine geçildi. Milletvekili Sermin Balık’ta fidan dikti.

Milletvekili Balık, yapılan çalışmanın çok değerli olduğunu vurgulayarak bu yüzyılın her alanda Türkiye’nin 10 yüzyılı olacağını söyledi.

HEFİAD Başkanı Mehmet Gürdaş etkinliğe katılımları için Milletvekili ermin Balık ve beraberindekilere teşekkür etti.

Milletvekili Sermin Balık Kovancılar’da Küçükbaş, büyükbaş hayvan yetiştiricileri ve beritan aşireti mensuplarıyla toplantıda buluştu.

AKPINAR: MÜKEMMEL BİR PROJE

Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar toplantıda hayvancılıkta yaşanan sorunların giderilmesi için hayata geçilmesi planlanan projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Başkan Akpınar, “Hayvancılıkla ilgili uğraşanların hizmetlerini, işlerini daha kolay yürütebilmeleri için Valimiz, Milletvekillerimizin girişimleri ve başta Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle ilçemizde hayvancılıkla uğraşanların kışlak sorunlarını çözmek için çok güzel bir proje hazırlandı. Bu hizmetlerin daha iyi yürütülüp ekonomiye katkı sunması için mükemmel bir proje.” dedi.

DİLEKLİ: AHIRLAR OLUŞTURULACAK

Proje ile ilgili bilgi veren Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, “Yaklaşık 100 bin küçük hayvan kapasiteli, 2500 dönüm arazi üzerinde mülkiyeti devlete ait ve kiralama usulüyle 110 ailemize hizmet etmesi amacıyla bir proje gerçekleştiriliyor. Her bir hayvan yetiştiricimize özel konaklama alanı ve hayvanları için ahırlar oluşturulacak. Bu projenin Kovancılar’da hayata geçmesiyle bütün Türkiye’de kışlak sorununa çözüm bulması amacıyla hayata geçiriliyor.” diye kaydetti.

BALIK: TÜRKİYE’DE İLK VE TEK

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, projenin Türkiye’de ilk kez Elazığ’da uygulanacağını söyleyerek, “Hayvanlarınızı otlatmaya gittikten sonra Kovancılar’a geldiğinizde yaşam şartlarınızın zorluğunun farkındayız. Bu sıkıntıyı tamamen sona erdirecek bir proje bu. Bu proje bizim çok uzun zamandır çalıştığımız bir proje ve Türkiye’de ilk ve tek. Bunlar tamamıyla devlet uhdesinde, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yürüyen bir proje.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Balık Aralık ayında projenin tamamlanacağını ve kışın hayvancılıkla uğraşanların barınma sorununun çözüleceğini de belirtti.

Toplantının ardından Milletvekili Balık’ın Kovancılar ziyareti Kuzey Irakta Pençe Kilit Operasyonunda Şehit Olan Piyade Astsubay Yusuf Ataş'ın Ailesi ve Kovancılar Belediyesini Ziyaret ile son buldu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137