AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün çalışmalarını değerlendirdi.

2019 YILINDA 20 MİLYON HİBE DESTEĞİ VERİLDİ

Elazığ’da yapılan yatırımlara TKDK öncülüğünde birçok alanda önemli destekler sağlandığının altını çizen Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada; “2019 yılında 30 adet projeye 20 milyon hibe desteği sağlanmış olup bu projelerin toplam yatırım tutarı 40 milyon lira olmuştur. TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğü’nün ilimizde 2012 yılında faaliyet göstermeye başladığını ve geçen bu süre içerisinde bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sunan yatırımların faaliyete geçti” dedi.

ELAZIĞ’DA BUGÜNE KADAR 232 MİLYON LİRA HİBE VERİLDİ

TKDK’nın yaptığı desteklemeleri rakamlarla ifade eden Milletvekili Bulut, “Bu güne kadar 311 projeye 232 milyon lira hibe ödemesi yapılmış olup bu projelerin toplam yatırım tutarı 475 milyon lira olmuştur. Yatırımı devam eden ve sözleşme sürecinde olan rakamlara baktığımızda 2020 yılı içerisinde Elazığ’da ve Türkiye’de TKDK desteklerinin ekonomiye yön verecek düzeyde olduğunu görüyoruz. Bu yatırımların faaliyete geçmesinde çarpan etkisini düşündüğümüzde TKDK eliyle ilimizde neredeyse 3 milyar TL tutarında ekonomik hareketliliğe etki etmiştir. Demirciden kırtasiyeciye, marketten bankaya kadar her sektör olumlu yönde etkilenmiştir” şeklinde konuştu.

ELAZIĞ’DA BÖLGENİN TURİZM CENNETİDİR

Elazığ’ın sahip olduğu zenginliklerinin ekonomide gelir getiren zenginliğe dönüşmesi için TKDK desteklemelerinin fırsat olduğunu vurgulayan Bulut, açıklamasına şöyle devam etti: “6. Çağrıda sunulan projelere kırsal turizm revaçta. Sayın Valimizin de önemli çalışmalarıyla Fırat Nehrinin kıyılarında bulunan Kara Leylek Kanyonu ve diğer doğal güzellikler ulusal basında da sıkça gündeme gelmişti. Bizler Elazığ’ımızın güzelliklerini çalışmalarımızda tanıtıp olumlu dönüşler alıyoruz. Kırsal turizm sektörüne baktığımızda Elazığ ilimiz doğu ve güneydoğunun geçiş kapısıdır. Doğa turizminin yanında tarih açısından önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Harput, kış turizmi açısından Hazarbaba, inanç turizmi açısından Palu, termal tesisler açısından Karakoçan, Akdeniz sahillerinin tadını Sivrice ilçemizde konuklarına yaşattıran Hazar gölümüz ve bunun gibi birçok zenginliğimiz ile ilgili yatırım yapmak isteyenler TKDK’dan ciddi destek alabilirler”

MİLLETVEKİLİ BULUT : “PROJELERDE ÇOK ÇEŞİTLİKLİK VAR”
AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut konuşmasında; “Projelere baktığımızda su ürünleri yetiştiriciliği var, Elazığ etrafı sularla çevrili ve iç sularda en fazla alabalık yetiştiren ilimiz. TKDK destekleriyle su ürünleri alanında ki üretimimizi modern tesislerde daha fazlalaştırabiliriz. Yöresel ürünler kapsamında Arıcak ilçemizin tereyağı ve balı, Alacakaya vişne mermerinden yapılabilecek zanaatkârlık ürünü hediyelik eşyalar, Ağın leblebisi, Baskil kayısısı, orcik, pestil, dut pekmezi, badem meyvesinden katma değerli ürünler elde etmek, çanak çömlek üretimi ve bunun gibi zanaatkârlık alanında ki yatırımlar yine TKDK tarafından desteklenmeye devam edecektir. Yine baktığımızda güneş enerjisi açısından da en verimli bölgelerimizden biri Elazığ bölgesidir. Bu alanda gerek işletme ihtiyacını karşılamaya yönelik olsun veya ticari amaçlı projeler TKDK tarafından desteklenen yatırımlar arasında yer almaktadır.” dedi.

TKDK KOORDİNATÖRÜ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİM

Milletvekili Metin Bulut, “Hükümetimizin uyguladığı tarımsal politikalardan biri olan TKDK’nın Elazığ’da başarılı bir şekilde uygulanmasını sağlayan İl Koordinatörü Sertaç Yılmaz beye ve ekibine başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.