Ukrayna'daki savaş nedeniyle ülkeden tahliye edilen ve Elazığ’da Aşağı Demirtaş Konteyner kente yerleştirilen Ahıska Türkleri’ni AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, iş insanı Recep Alyamaç ile birlikte ziyaret etti.

BULUT: BU ÜLKENİN ÖZ EVLATLARI

Milletvekili Bulut, Türkiye’nin büyük bir devlet olduğunu vurguladı. Bulut, “Siz burada bizim misafirimiz değil siz bu ülkenin öz evlatlarısınız dedik, asri unsurlarısınız dedik. Ne mutlu ki bugün soydaşlarının başına bir şey geldiğinde, dindaşlarının başına bir iş geldiğinde onu sahiplenebilecek, kucaklayabilecek onun ihtiyaçlarını karşılayabilecek güçlü bir ülke haline gelmişiz. Onlarda bu mutluluklarını bizimle birlikte paylaştılar memnuniyetlerini ifade ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ifade ettiler. Çok duygusal anlarda yaşadık. Bir teyzemizin elini öperken dedi ki ben eğilemiyorum ki şu toprağı öpeyim vatanın ne demek olduğunu güçlü millet olmanın ne demek olduğunu bize gerçekten anlatan bir cümleydi. Bir cümleyle aslında o kadar çok şey anlattıki biz de gerçekten duygusallaştık” dedi.

ALYAMAÇ: DEVLETİMİZİN ARKASINDA DURMALIYIZ

Alyamaç, “Devlet olmayınca insanların başına gelebilecek her şey gelebiliyor. Biz şuandaki bu istikrarın güçlü ve milli devletin sadece Müslümanlara, dindaşlarımıza değil mazlum bütün milletlere sahip çıkan bu devletimizi biz mutlaka her şeyiyle kanımız pahasına desteklemeliyiz arkasında durmalıyız” dedi.