İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere 26 Nisan Salı günü Elazığ’a gelmesi bekleniyor.

Kanal Fırat Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan ve Furkan Dilaver’in hazırlayıp sunduğu “Son Baskı” programına katılan AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi ve Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, Elazığ’a gelecek olan bakanların programlarıyla ilgili detayları açıkladı.

BULUT: ELAZIĞ’DA BİR İFTARDA AĞIRLAMAK İSTİYORUZ

Milletvekili Bulut, “Dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum ile dün beraberdik. Sahurda bir araya gelerek Elazığ ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bir Elazığlıdan çok daha fazla katkı sağladı ve emek harcadı. Sayın bakanımız Elazığ’a gelmese de biz sürekli ona gittik. Defalarca toplantılar yaptık ve taleplerimizi ilettik. Bakanımızı Elazığ’a biz davet ettik. Elazığ’a hep psikolojinin zor olduğu ortamlarda geldiniz. Deprem psikolojisinin olduğu ve binaların yıkıldığı ortamda Elazığ’daydınız. Şuanda da Elazığ’da binalar bitti, konutlar teslim edilmeye başlandı. Eksikliklerimiz var onlar giderilecek. “Hem kalan eksiklikleri yerinde görmeniz adına hem de yaptığınız eserleri yerinde görmeniz ve ne kadar büyük bir eser olduğunu canlı canlı yaşaması adına Elazığ’da bir iftarda ağırlamak istiyoruz” dedik. Bakanımızda bunu kabul etti. İnşallah Salı günü sayın bakanımız gelecek” dedi.

BULUT: SÜLEYMAN SOYLU BAKANIMIZDA ELAZIĞ’DA OLMAYI ARZULUYOR

Milletvekili Bulut, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya da teklifte bulunduk. Süleyman Soylu bakanımızda Elazığ’da olmayı arzuluyor. Ama içişleri malum dinamik bir bakanlık. Her an her şey olabiliyor. Şuanda da bir operasyon devam ediyor. Buna rağmen ben sayın bakanımızın da gelme arzusunun çok güçlü olduğunu biliyorum. Bir sıkıntı çıkmazsa inşallah İçişleri bakanımız ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızı Elazığ’da ağırlayacağız” ifadelerini kullandı.

BULUT: BİR KOORDİNASYON TOPLANTISI YAPACAĞIZ

Milletvekili Bulut, “Program netleşmedi ama kafamızdaki taslağa göre; yapılan bütün yerler hızlı bir şekilde gezilecek. Yüzeysel sıkıntı olan yerlerde incelemeler olacak. Bunun dışında bir koordinasyon toplantısı yapılıp bir brifing sunulmasını istiyoruz. Orada da ufak tefek olan eksiklikleri sayın bakanımıza sunmak istiyoruz. bize dönem dönem hala gelen sıkıntılar oluyor. Bunlara çözüm bulma noktasında bir iradenin başında olan isim Bakanımız Murat Kurum’a sunmak için bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Tahmin ediyorum ki il başkanlığı ziyaretimizde olacak. Yapmış olduğumuz TOKİ’lerde bir sokak iftarı ile oradaki ev sahipleri ile hep birlikte iftar açıp daha sonra bakanlarımızı uğurlamak istiyoruz” diye kaydetti.