AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal 23 ve Kanal Fırat Televizyonlarının ortak canlı yayın konuğu olarak Genel Yayın Yönetmenleri Arif Çakmak ve Zeki Akbıyık’ın sorularını cevaplandırdı.

Milletvekili Metin Bulut, katıldığı canlı yayında temayül yoklamasının ardından Elazığ’da milletvekili adaylarını belirlemek için anket yapılacağını söyledi.

BULUT: TEMAYÜLDE 1., 2., 3., OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada, “AK Parti’de bugün temayül yoklaması yapıldı. Elazığ’da birbirinden kıymetli 73 arkadaşımız Elazığ’da milletin vekâletini üstlenmek üzere başvuruda bulundu. Temayül yoklaması elektronik ortamda yapıldığı için sonuçlar belli olmuş genel merkeze gönderilmiştir. Temayülde 1., 2., 3., olmak önemli değil. Temayül yoklamasında önemli olan o çemberin içine girip giremediğinizdir. Teşkilatla ne kadar bağınız var odur. Bazen siz teşkilat başkanı olursunuz daha sonrada istifa edersiniz ve aday olursunuz. Böyle olursa teşkilatta pürüzsüz oy alırsınız. Bu kaçınılmaz bir şeydir. O yüzden sadece 1., 2., 3., olmak önemli değil. Teşkilatta aday adayının ne kadar karşılığının olduğu ve kadar kabul gördüğü anlamak için yapılır. Teşkilatla bağı olmayan kişi dezavantajlıdır.” dedi.

BULUT: ELAZIĞ’DA BELİRLENECEK KİŞİLER ÜZERİNDEN ANKET YAPILACAK

Milletvekili Bulut adaylar için anket yapılacağını söyleyerek, “Temayül sonuçları çıktıktan sonra Elazığ’da belirlenecek kişiler üzerinden anket yapılacak. Önce teşkilatlarımızın kanaatini aldık. Kimin sizin vekâletini üstlenmesini istersiniz diye kanaatlerini aldık. Ondan sonra da Elazığ halkına, kamuoyuna soracağız. Kime vekâlet vermek istersiniz diye. Anket süreci ise 1-2 güne başlayacaktır. Günlük anketler yapılacak. Ben listedeki isimlere baktığımda çok güzel isimler gördüm. Bu listeden çok güzel bir milletvekili listesi çıkar. Elazığ’da 5-0 yapacağımıza inanıyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi milletin içine sinen bir liste ile Elazığ halkının önüne çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Eminoğlu Elazığ’da Ziyaretlerde Bulundu Bakan Yardımcısı Eminoğlu Elazığ’da Ziyaretlerde Bulundu