Milletvekili Bulut: Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi İlan Ettirip Ağır Hasar Gören Evlerin Yerine Yenilerini Hemen Yapacağız

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kanal Fırat Televizyonunda canlı yayınına bağlanarak Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi Kapsamına alıp ağır hasar gören evlerin yerine yenilerini hemen yapacaklarını söyledi.

Milletvekili Bulut: Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi İlan Ettirip Ağır Hasar Gören Evlerin Yerine Yenilerini Hemen Yapacağız

AK Parti MKYK Üyesi, Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan etmek adına gerekli görüşmeleri sağlıyoruz ve Elazığ’da tek bir tane bile hasarlı yapı bırakmayacağız” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen Elazığ’da yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak; “Elazığ’ı Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan etmek adına gerekli görüşmeleri sağlıyoruz ve Elazığ’da tek bir tane bile hasarlı yapı bırakmayacağız” dedi. Hasar tespiti noktasında vatandaşa da sorumluluk düştüğünü aktaran Vekil Bulut; “Bir dilekçe vermek çok basit. Evinde hasar olduğunu düşünenler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne ya da AFAD Müdürlüğü’ne giderek dilekçe ile başvuru yapsınlar, bizler gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

“ELAZIĞ’I GEÇMİŞ OLDUĞU GİBİ YİNE GENEL HAYATA ETKİLİ AFET BÖLGESİ İLAN EDECEĞİZ”

Elazığ’da hasarlı yapıların yapılması adına nasıl bir yol izleneceğini de aktaran Milletvekili Bulut; “Bunun olabilmesi için Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi geçmişte olduğu gibi Elazığ’ı nasıl ilan ettiysek şimdi de aynı şekilde Elazığ’ın Etkili Afet Bölgesi alanına dâhil edilmesi hususunda çalışacağız. Bunu yapacağız. İnşallah ben bununla alakalı alt gerekçeleri oluşturarak, hazırlığımızı yapmaya başladım. Bu konu ile ilgili de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüşeceğiz” dedi.

“ELAZIĞ’DA HASARLI YAPI KOYMAYACAĞIZ!”

Hasar tespitinin ne şekilde yapıldığına da açıklık getiren Milletvekili Bulut; “Hasar tespitini iki şekilde yapıyoruz. Bir tanesini geçen depremler sonrasında orta hasarlı olan 450 tane yapıyı tek tek kontrol ettik. Ağır hasara tahliye olan var mı yok mu şeklinde çalışmalarımız sürdürüldü. İkinci olarak ise ihbar aldığımız evlerin hepsine tek tek gidiyoruz. Bunun sonucunda çıkan bilanço kaç olur. 500 olur, bin olur bin 500 olur 2 bin olur onu bilemem. Ama biz Elazığ’da hasarlı yapı koymayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2023, 20:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137