Milletvekili Bulut: Fırat Kalkınma Ajansı Yatırımcıları Desteklemeye Devam Edecek

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Fırat Kalkınma Ajansı destekleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Bulut: Fırat Kalkınma Ajansı Yatırımcıları Desteklemeye Devam Edecek

Elazığ ve bölgeye hizmet veren Fırat Kalkınma Ajansı destekleriyle ilgili AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut açıklamalarda bulundu.

BULUT: 3.200 KİŞİYE İSTİHDAM İMKÂNI SAĞLANACAK

Milletvekili Bulut açıklamasında, “Fırat Kalkınma Ajansı bizlerin en etkin çalıştığı kurumlardan birisi. Fırat Kalkınma Ajansı üzerinden birçok yatırımcımıza destek olduk. Yatırımcıların önünü açtık. Kalkınma Ajansına ek kaynak sağlamak için ve proje dönemlerini en etkili şekilde takip etmek için ilgili bakanlıklarla iletişim halindeyiz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2010 yılından bu yana şehrimizin kalkınmasına yönelik çok sayıda projeye destek sağladı. Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerini kapsayan TRB1 Bölgesinde faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı kuruluşundan bu güne kadar Elazığ’da 246 projeye destek sağladı. Söz konusu projeler kapsamında Ajans tarafından 2023 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 852 milyon lira kaynak aktarılırken proje yürütücüsü kurum ve kuruluşlar tarafından bu projelere aktarılan eş finansman da dâhil edildiğinde Elazığ’da gerçekleştirilen yatırımlar 2023 yılı fiyatlarıyla 1,3 milyar liraya ulaştı. Son dönemlerde istihdam ve üretimin artırılmasına yönelik yeni yatırımlar için büyük projelere yoğunluk veren Fırat Kalkınma Ajansı, son iki yılda altyapı ve üstyapı alanında desteklediği, uygulama süreci devam eden projelerle toplam 35.000 metrekare kapalı üretim alanına sahip 38 adet fabrika/atölye inşa ederek bu atölyelerin yatırımcılara tahsis edilmesi ile 3.200 kişiye istihdam imkânı sağlanacak” ifadelerini kullandı.

BULUT: BÖLGEDEKİ TÜM YATIRIM FAALİYETLERİNİ DİKKATLE TAKİP EDİYOR

Milletvekili Metin Bulut, “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Elazığ özel İdare ile 20 orta ölçekli üretim atölyelerinin oluşturulacağı Fırat Girişim Merkezi Projesi Elazığ OSB Müdürlüğü ile, 14 adet tekstil fabrikasının yapılacağı EOSB Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi Projesi, Fırat Üniversitesi ile yeni nesil yazılımcıların yetiştirilmesine yönelik Code-23 Fırat Yazılım Atölyesi gibi yüksek bütçeli yatırım projeleri yürütülüyor. Ayrıca aynı program kapsamında, kırsal kalkınmaya yönelik Süt Üreticileri Birliği ile birlikte yürütülen Elazığ Süt Analiz Laboratuvarı Projesi Ajans tarafından desteklenmektedir. Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projelerle 4 ilçemizde belediyelerimizle birlikte inşa edilen 4 adet tekstil atölyesi üretici firmalara kiralanması suretiyle 900 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Karakoçan ve Kovancılar İlçelerindeki tekstil atölyeleri tamamlanarak üreticilere kiralanmış olup Keban ve Baskil İlçelerindeki atölyeler de büyük oranda tamamlanmıştır. SOGEP kapsamında bugüne kadar desteklenen 7 adet projeyle Elazığ’a 2023 yılı fiyatlarıyla 23,5 milyon TL tutarında yatırım kazandırıldı. Fırat Kalkınma Ajansı bölgedeki tüm yatırım faaliyetlerini dikkatle takip ediyor. Bu süre zarfında bölgeye ve ilimize dair ciddi bir ticari hafıza ve birikim oluşuyor. Bu bile başlı başına bir kazanımdır” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137