Milletvekili Bulut: Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesini ve Fakültesini Tamamlayıp Hizmete Açacağız

Mart ayı içerisinde Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi’nin yapım ihalesinin yeniden yapılacağını söyleyen AK parti MKYK üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, fakülte ve hastaneyi tamamlayıp hizmete açacaklarını söyledi.

Milletvekili Bulut: Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesini ve Fakültesini Tamamlayıp Hizmete Açacağız

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Hastanesini ve Diş Hekimliği Fakültesini tamamlayıp hizmete açacaklarını söyledi.

BULUT: TÜM ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR

AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut yaptığı açıklamada, “Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi yapım ihalesi mart ayı içerisinde yeniden yapılacak. Hatırlanacağı üzere 2022 yılı içerisinde şantiyede çalışmalar durmuştu. Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesinin bir an önce yapılıp hizmete alınması için gereken tüm çalışmalar Fırat Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Hocamız ve ekibi tarafından titizlikle yürütülmektedir. Milletvekilleri olarak bizler Rektör hocamızla sürekli iletişim halindeyiz. Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini ve Hastanesini tamamlayıp hizmete açacağız.” Diye kaydetti.

Milletvekili Bulut açıklamasının devamında, “Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi inşaatının temeli 13 Ağustos 2021 tarihinde atıldı. Diş Hekimliği Fakültesi ve Hastanesi 14.500 metre kare kapalı, 2.500 metre kare otopark ve peyzaj imalatları olmak üzere yaklaşık 17.000 metre kare inşaat alanından oluşmakta. Bina fakülte ve hastane olarak 2 ana blok üzerine inşa edilecektir. Fakülte binası içerisinde; 6 adet 120 kişilik anfi, 5 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet fantom laboratuvarı, 1 adet Preklinik, 1 adet 150 kişilik konferans salonu, Dekanlık ve yönetim birimleri, idari ve akademik personel ofisleri, kafeterya ve dinlenme alanları yer alacak. Toplamda 165 üniteden oluşacak hastane kısmında ise, Ordotonti, Periontoloji, Endodonti, Restoratif, Çocuk Diş, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Ağız-Çene Radyoloji ve Temel Tıp Bilimleri anabilim dallarını kapsayan klinikler, Preaprikal birimi, Engelli Birey kliniği, Tutuklu ve Hükümlü kliğini, Ameliyathaneler, Yatan hasta odaları, Dezenfektasyon ve Yıkama birimleri, Alçı döküm odası ve laboratuvarlar, Hasta kabul ve danışma, Bekleme salonları, Çocuk Oyun alanları, Bebek bakım odası ve teknik birim ofisleri yer alacak.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137