6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrasında 11 ilin etkilendiği bölgede temaslarını sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Bulut Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası üyeleriyle bir araya geldi.

Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek ve üyeler tarafından karşılanan Metin Bulut’a AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’da eşlik etti.

ŞİMŞEK: MALATYA’DAN DAHA KÖTÜ HALDE OLURDUK

Elazığ Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Cemal Şimşek, “Elazığ’ın afet bölgesi ve Mücbir Sebep Hali uygulamasına alınmasının önemli olduğunu belirterek: “bu konuda sizlerin ve il başkanının hatta bütün milletvekillerimizin, STK’larımızın, valimizin büyük katkıları oldu. Mücbir sebep kapsamına alınmamız bizler için büyük fayda getirdi. Bir sürü işte, vergisel ödevlerin yapılamayacağı ortadaydı. Özellikle sizleri de aradık bu konuda yakından bildiğim için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu hepimizin sorunuydu. Neticede Elazığ önceki depremden bir çok hasarlı binaları yıkıldığı için bu depremi diğer iller kadar hissetmedin ancak bunlar olmasaydı belki de bugün Malatya’dan daha kötü halde olurduk. Sizlere çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi? Daha Büyük Bir Deprem Gerçekleşecek Mi?

YILDIRIM: BU KONUDA ELİMİZDEN NE GELİYORSA SİZLERİN YANINDAYIZ

AK parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bunlar yaşamak zorunda kaldığımız ülkemizin gerçekleri ancak bunları yaşarken tedbiri elden bırakmamak gerekir. Hem bireysel tedbirler hemde dönüşüm tedbirlerinin alınması gerekir. Bende sizler gibi mali müşavirlik mesleğini sürdürüyorum. Sizlerin sıkıntılarını yakinen biliyorum. Bu konuda elimizden ne geliyorsa sizlerin yanındayız. Yapmaya devam edeceğiz” İfadelerini kullandı.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Bulut, yaşanan depremlerden sonra Elazığ’ında zorluklarla karşılaştığını belirterek, yaşanan zorluk ve mağduriyetlerin giderilmesi için mücbir sebep halinin uygulanmaya başladığını kaydetti.

BULUT: GİRİŞİMLERDE BULUNARAK SORUNLARI AŞTIK

Milletvekili Bulut, “Sosyal meselelere duyarsız kalmamız mümkün değil. Esnafımız dönem dönem oluşan doğal afetlerden dolayı bir takım güçlüklerle karşılaşıyor. Demin bahsettiğim gibi özellikle afet sonrası Elazığ’da her ne kadar büyük bir yıkım olmadıysa da Elazığ hem dönemsel korku yaşadığı için veya komşusuna yetebilmek için dükkanların bir kısmı kapalı kaldı. Bu yüzden bir takım mağduriyetler olduğunu hissettik. Ben oda başkanımıza teşekkür ediyorum hemen ilk gün arayanlardan bir tanesiydi. Meslektaşınız il başkanımız konuyu ilk günden beri yakinen takip etti. Elazığ’da esnaflarımızın ileride bir takım sıkıntılarla karşılaşmaması için Mücbir sebep kapsamına alınmasıyla alakalı başkanlarım uyarıları yapmıştı. Bizlerde aşabileceğimizi söyledik ve bir takım girişimlerde bulunarak aştık. Bunlar aşılır. Bugüne kadar Elazığ neye ihtiyaç duyduysa hep birlikte buna gücümüz yetmiş” diye konuştu.